Artsen Zonder Grenzen zendt de festivalgangers op hun eerste missie

Brussel. Artsen Zonder Grenzen lanceert een nieuwe jongerenactie in België. De actie duurt tot half december en zal eerst op verschillende zomerfestivals plaatsvinden, daarna in de belangrijkste universiteiten en hoge scholen. 

“De actie ‘First Mission’ verwijst naar expats die voor een eerste keer naar het veld vertrekken en heeft tot doel jongeren bewust te maken van het humanitaire werk van Artsen Zonder Grenzen”, zegt Valerie Michaux, die de campagne voor Artsen Zonder Grenzen leidt.

Een team van Artsen Zonder Grenzen dat bestaat uit een tiental studenten (Student Promotion Managers) zal de festivalgangers uitnodigen aan boord van een ambulance te stappen en zich te laten fotograferen. De foto zal bewerkt worden met Instagram en automatisch verzonden worden naar de Facebookmuur van de deelnemer. De festivalgangers zullen zo hun eerste symbolische missie met Artsen Zonder Grenzen beleven.

Teams van Artsen Zonder Grenzen zullen aanwezig zijn op Les Ardentes (5 to 8 juli), de Gentse Feesten (op 14 en 15 juli), Francofolies (18 tot 22 juli), Sfinks (27 tot 29 juli), Esperanzah ! (3 tot 5 augustus, Marktrock (10 tot 12 augustus), Pukkelpop (16 tot 18 augustus) en Scène sur Sambre (31 augustus tot 1 september).

Wie naar www.firstmission.be surft, wordt ook uitgenodigd om virtueel naar het veld te trekken met Artsen Zonder Grenzen. De korte video’s op de minisite zorgen voor een gepersonaliseerde terreinervaring, via een Facebook Connect applicatie (waarbij toestemming wordt gevraagd om een bericht op de Wall te plaatsen). (mas)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here