Binnenkort weer en nieuwe handheld op de markt

Na mp3 spelers gaat IRiver nu ook uitkomen met een nieuwe draagbare spelconsole. Dat is wat Reigncom, het bedrijf achter IRiver aankondigde. De iRiver G10 draait op Windows Mobile 5 en bezit tussen de 4GB en 8GB geheugen. De G10 is een spelconsole die ons de Nintendo DS en de PSP moet doen vergeten. Meer informatie over dit toestel werd gegeven tijdens de Consumer Electronics Show. De CES in Las Vegas is de grootste elektronicabeurs ter wereld.

Het toestel speelt 3D games af en heeft een WVGA scherm met een resolutie van 800×480 pixels. Verder weten we dat het device Wibra ondersteund. Deze wireless techniek is echter alleen nog in bepaalde delen van Azië in gebruik. De vraag is dan ook of iRiver dit toestel ook hier zal gaan brengen. Uiteraard is dit een zeer interessante wending voor Windows Mobile. Dit is de eerste keer dat het platform op een specifieke gaming omgeving gebruikt zal gaan worden.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/handh1.jpg[/img]

Tot nu toe zijn deze features bekend: uitschuifbaar scherm van 800×480 pixels met 260.000 kleuren. Ruimte voor 4 of 8 GigaByte aan data, gedreven door Windows Mobile 5.0. Geschikt voor Wireless Broadband. iRiver plant een online winkel te openen om muziek, film en andere content aan te bieden die gebruikers met de G10 kunnen ophalen. Hoewel deze features zeer aantrekkelijk lijken, zal IRiver scherp uit de hoek moeten komen om een positie op de markt in te nemen. En niet af te gaan zoals Nokia met zijn N-Gage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here