Aalst. Een gezellig sfeertje ‘ons kent ons’ zondagochtend op het Moorselse dorpsplein. Le tout Moorsel en falluintjes tekende present voor de officiële opening van het dorpsplein. Een harmonie, een koor, een burgemeester, een schepen van openbare werken,  drank en zon. Meer moeten ze aan het einde van de Moorselbaan niet hebben om te genieten.

Voor het eerst in hun leven gunden velen de gerestaureerde Gudula-kapel een blik, die uitzonderlijk eens open was. Via de open deur liet Gudula haar de muziek van de Moorsele harmonie welgevallen.

De genodigden kuierden op het dorpsplein tussen leuke standjes van Unizo en Domus Vinum, de Chiro, de gezinsbond, de landelijke gilde, La vie en roses, het gemeenschapsonderwijs, de pikkelingpromotie. Zelfs wie Moorsel niet kent, proeft dat dit een deelgemeente is die leeft.

Burgmeester Ilse Uyttersprot (CD&V) die een thuismatch speelde, stond in haar toespraak nostalgisch stil bij haar jeugd en haar persoonlijke kindse beleving van het dorpsplein. “Met de jaren had dit plein zijn charme verloren” verduidelijkte de burgemeester. “Vandaag mogen we fier zijn op dit mooie plein, met de speciale étagelinde.”

Alleen al voor deze unieke boom is een ommetje langs Moorsel aan te raden. Wie wacht tot 25 juli krijgt er een bloementapijt van de Pikkeling gratis bij.

Schepen van Pleinen Ann Van de Steen, was twee dagen na de Werf fier een nieuwe afgewerkt plein aan de Aalstenaars te kunnen geven.  Ze beloofde dat de stad met steun van de Vlaamse Overheid ook de gewestweg zal aanpakken.

Tussen het publiek waren er Moorselaars die langs hun neus opmerkten dat de plannen voor dit plein al 16 jaar oud zijn en indertijd door de schepenen Johan Stylemans en Dirk De Meerleer in het oud-gemeentehuis werden voorgesteld. “De mensen die er toen tegenwaren staan vandaag te pronken” zei de dame. “Politiek is toch iets raars waar wij gewone mensen niets van snappen”.

Aalst en vooral Moorsel mogen vandaag fier zijn met zo een mooie dorpskom op de heuvel’. Niet alleen Aalst, maar ook de deelgemeenten profiteren van de nieuwe stijl die vooral vanuit openbare werken wordt gerealiseerd. In september volgt het Hoppedorp bij uitstek Meldert, met een unieke creatie in blauwe steen. (mas)