Wereldkampioenschap Handbal in Sportarena Tolhuis

Donderdag 19 januari speelt de Belgische Nationale handbalploeg haar kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap handbal tegen de Turkse Nationale ploeg in de Sportarena aan de Gentse Tolhuislaan. Net zoals vier jaar geleden ontmoeten beide ploegen elkaar in vriendschappelijke sfeer in dezelfde zaal. Gezien de uitslagen van de recent gespeelde kwalificatiewedstrijden lijken de Belgische en de Turkse ploeg net als vier jaar terug even sterk. Beide ploegen spelen met een verjongde ploeg en weer beloven beide teams tot het sportieve uiterste te gaan!

Volgens secretaris-generaal Ken Denil is de situatie op sportief vlak erg duidelijk: de Zweden zijn een klasse te sterk voor de anderen ploegen en ook Wit-Rusland heeft een traditioneel sterke ploeg. Maar door het gebrek aan middelen kan de ploeg niet altijd op topniveau presteren. Ook Ken Denil verwacht vuurwerk op 19 januari in de Gentse Sportarena Tolhuis. De pas binnengelopen uitslagen van de wedstrijden: Zweden/Turkije 40-19 en België/Wit-Rusland 26-37 ondersteunen deze visie. Volgende week vrijdag 13 januari om 20u komen de Zweden een demonstratie geven in sporthal Sorghvliedt (Hoboken) met België als sparring-partner.

De selectiewedstrijd vindt plaats op 19 januari om 20 uur in Sportarena Tolhuis, Tolhuislaan 77 te Gent. Tickets kosten 10 euro aan de kassa. Voorverkoop 9 euro, jongeren tot 16 jaar betalen 6 euro en -12 jarigen: gratis. Voorverkoop gebeurt via Uitbureau Gent, zie hier onder op de site van Don Bosco. Jongeren krijgen er nog een gratis initiatietraining handbal bovenop op zaterdag 21 januari om 10.30 uur in Don Bosco, Grotesteenweg Noord te Zwijnaarde.

Meer handbalnieuws is te vinden op: www.handbal.be
De site van de organiserende club Don Bosco: www.handbaldbgent.be
Ook deze site bevat heel wat actueel sportnieuws: www.glssport.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here