Gent en BASF werken aan wereldvoedselprobleem

Universiteit Gent werkt samen met BASF aan wereldvoedselprobleem. CropDesign, dat zijn labo's heeft in het wetenschapspark Ardoyen van de Universiteit Gent, en BASF Plant Science sluiten een belangrijke overeenkomst om samen onderzoekswerk te doen. BASF zal CropDesign's kennis van plantengenen gebruiken om meeropbrengst te realiseren in landbouwgewassen zoals maïs, soja en tarwe.

Daarnaast starten beide bedrijven een meerjaren samenwerking om bijkomende genetische eigenschappen te ontwikkelen. Het is de bedoeling om de opbrengst van landbouwgewassen te verhogen en hun weerstand te verbeteren tegen stresserende condities zoals droogte. CropDesign zal betalingen van meerdere miljoenen euro's ontvangen. Bijkomende betalingen zijn gekoppeld aan het uitvoeren van het onderzoeksprogramma en het behalen van bepaalde resultaten. Daarbij komen ook nog de inkomsten op de verkoop van producten.

Het onderzoek van Professor Dirk Inzé ligt aan de basis van het biotechnologisch bedrijf CropDesign. Professor Inzé leidt het departement voor Planten Systeem Biologie van de Universiteit Gent en het Vlaams Interuniversitair Instituut voor Biotechnologie. De professor onderzoekt samen met zijn medewerkers hoe het celvermeerderingsproces geïntegreerd is in de ontwikkeling van planten. Het doorgronden van groeiprocessen in planten legt immers de grondslag om gewassen te bekomen met een aanzienlijk hogere opbrengst.

Het werk van Professor Dirk Inzé werd recent bekroond met de prestigieuze Francqui prijs. Volgens Prof. Inzé bestaat er niet de minste twijfel dat deze bevindingen een grote impact zullen hebben op de toekomstige wereldvoedselproductie. Het ondertekenen van deze belangrijke overeenkomst tussen CropDesign en BASF onderlijnt tevens de grote internationale betekenis van planten biotechnologie aan de Universiteit Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here