Poster rapper 50 Cent bekritiseerd

Rapper 50 cent mocht dan als artiest bij de Bill Board Music Awards 2005 de meeste nominaties in de wacht slepen, toch heeft de artiest problemen met de affiche van zijn nieuwe film 'Get rich or die trying". De film vertelt het rauwe verhaal van een straatkind dat zijn sporen verdient met de handel in drugs maar tenslotte kiest voor het rechte pad. Het is echter niet de film, maar wel de poster die voor problemen zorgt. Die poster wordt bekritiseerd omdat die wapengeweld zou 'verheerlijken'.

De Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority heeft zich scherp uitgesproken tegen het affiche voor de film waardoor de affiche waar rapper 50 cent met een baby en een pistool in de broeksriem uitgebeeld staat niet meer opgehangen worden.

Volgens de ASA is het affiche onder meer in strijd met de reclameregels rond sociale verantwoordelijkheid, geweld en fatsoen zijn. Ronduit antisociaal gedrag beweren de critici. In de Verenigde Staten werd eerder al een soortgelijke poster van 50 Cent waarop een microfoon en pistool te zien waren teruggetrokken. Ook deze poster leidde in de Verenigde staten al tot controverse.

Diverse actiegroepen voeren actief actie tegen de posters van de rapper. De platenmaatschappij van de artiest, Universal Music Group, verklaarde dat de film gaat over de strijd van een rapartiest om uit het ghetto te komen. De poster moet die strijd overbrengen. Maar de ASA meende dat rapper 50 Cent vooral onder jonge mensen geassocieerd wordt met bendes en dat de affiches daardoor vermoedelijk door hen zou worden gezien als ,,het verheerlijken en het aanmoedigen tot gebruiken van wapens''.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here