Inzameling oude kerstbomen

In Gent organiseert IVAGO een speciale inzamelronde voor kerstbomen. De bomen worden de komende dagen opgehaald tijdens een speciale ophaalronde. Vergeet niet de versiering en bloempotten te verwijderen en verklein de kerstboom tot een maximum 1,5 m. De code van uw ophaalronde vindt u rechts bovenaan op uw ophaalkalender of door de elektronische kalender op de ivago-webstek te consulteren. In het verstedelijkte gebied vindt de ophaling plaats op volgende data:

ophaalronde L1 -L6: maandag 9 januari
ophaalronde L7 – L 12: donderdag 12 januari
ophaalronde L13 – L18: vrijdag 13 januari
ophaalronde L19 – L24: dinsdag 10 januari

In het landelijk gebied komt IVAGO uw kerstboom ophalen op volgende datums:
ophaalronde L1 -L6: maandag 9 januari
ophaalronde L7 – L 12: donderdag 12 januari
ophaalronde L13 – L18: vrijdag 13 januari
ophaalronde L19 – L24: dinsdag 10 januari

Op onze vraag of er in of rond Gent kerstboomverbrandingen gebeuren wist men bij de dienst feestelijkheden van drie aanvragen voor kerstboomverbrandingen op openbaar terrein: een op het domein Claeys Bouüaert te Mariakerke, een op het Chiroterrein te Oostakker en een achter de kerk de kerk van Sint Denijs (Zonneweide). Wie nu nog een kerstboomverbranding wil organiseren moet eerst toestemming bij de brandweer aanvragen want die moet richtlijnen geven en een bewakingsploeg sturen. Maar gezien het personeelstekort is het weinig waarschijnlijk dat er nog vergunningen uitgereikt worden.

Maar misschien weet u waar er de komende dagen kerstboomverbrandingen gebeuren? Zeker als u er zelf een organiseert raden wij u aan op dit bericht te reageren. Gewoon zeggen waar het gebeurt en wat er te doen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here