Freya is de oplichting bij sms-spelletjes grondig beu

Ik ben de klachtenregen over oplichting bij sms-spelletjes grondig beu, steekt de federale minister van Consumentenzaken van wal. "Via een ethische commissie ga ik de controle verscherpen op providers die via sms-berichten diensten en allerhande spelletjes aanbieden." Van den Bossche is duidelijk. "Het moet gedaan zijn met deze vorm van bedrog."

Deze bedrijven lichten heel wat mensen op door ze ongewild te laten deelnemen aan allerlei wedstrijden. "Nochtans bestaat er al een gedragscode voor deze sector. Daarin staat klaar en duidelijk dat providers de klanten zeer duidelijk moeten informeren over de prijzen, de procedures en het stopzetten van diensten en spelletjes."

"Maar dat doen ze vaak niet", stelt Van den Bossche onthutst vast. "Daarom gaan we strenger controleren. Providers die de regels met de voeten treden, zal de ethische commissie meteen weren. Desnoods geven we dat soort bedrijven een verbod om ooit nog dergelijke diensten aan te bieden. En bedrogen klanten zullen hun geld terugkrijgen", besluit de minister van Consumentenzaken. Aldus Freya Van den Bossche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here