Brits ambtenaar, visa in ruil voor seks

Er is een onderzoek gestart door het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken naar het doen en laten van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Londen en dit naar aanleiding van een seksschandaal dat aan het licht zou gebracht zijn door een voormalige ambtenaar bij een druk immigratiecentrum in Zuid-Londen. Deze oud werknemer vertelde de krant The Sun dat corrupte ambtenaren het bed deelden met mooie meisjes die bang waren dat hun visum niet zou verlengd worden.

De man (Pamnani) die het verhaal uitbracht zou ontslag genomen hebben en dit naar eigen zeggen uit walging over de sfeer op zijn werk bij de IND. Volgens hem zouden meisjes die niet aantrekkelijk genoeg waren geen verlenging krijgen van hun visum en andere mooiere dames dan weer wel. Functionarissen zouden foto's van de meisjes voor de grap aan hun muur hangen. Aldus Anthony Pamnani

Toy McNulty de Onderminister van Binnenlandse Zaken zei tegen de BBC alle vertrouwen te hebben in de professionaliteit van de IND'ers maar voegde eraan toe dat hij de kritiek "ernstig" nam en er zeker ging voor zorgen dat de kwestie tot op de bodem zal worden uitgezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here