Aalstenaars trekken naar Dendermonde voor recreatie

zwembad aalst

Is het Aalsterse zwembad nog aantrekkelijk genoeg? Toch eens iets om over na te denken zegt Bart Van den Neste van OpenVLD. Wordt het niet eens tijd om voor het zwembad eens na te denken over een nieuwe visie? Vandaag is het zwembad de uitgelezen plek om baantjes te zwemmen, maar verder dan dat gaat het niet.

Gevolg is dat er vandaag heel wat Aalstenaars naar o.a. Dendermonde trekken omdat ze daar meer recreatiemogelijkheden hebben. Baanzwemmen is uiteraard belangrijk en moet zeker aanwezig blijven (voor o.a. clubs en scholen is dit immers ook noodzakelijk). Maar ik vind dat er op deze locatie nog voldoende plek is om over een uitbreiding na te denken, op die manier kan men het baanzwemmen en het recreatiezwemmen perfect apart aanbieden.

Glijbaanmogelijkheden, buitenzwembad, draaibad, uitbreiding voor kleuters en peuters,… waarom niet?

Een zwembad met meer recreatiemogelijkheden zal ook de jeugd meer aanspreken en kan als extra stimulans dienen om actief aan sport te doen.

Nu de stad sinds 29/11/2011 (goedgekeuring Gemeenteraad) een autonoom gemeentebedrijf voor sport heeft opgericht wordt het tijd om hier ook actief gebruik van te maken.

Zo zou het AGsport zich kunnen buigen over hoe we het zwembad terug aantrekkelijker kunnen maken voor een groter publiek, eventueel nadenken over een privatepublieke samenwerking om de investeringskost te drukken, enz. Een centrumstad als Aalst moet immers ook in die zaken meer ambitie durven tonen, aldus Bart Van den Neste.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here