ABN Amro verwerft meerderheid in Italiaanse bank

Door de verwerving van 79,9 miljoen aandelen van Banca Popolare Italiana (BPI) heeft ABN Amro zijn belang in Banca Antonveneta uitgebreid tot 55,8%. De acquisitie van de aandelen is in overeenstemming met de op 26 september aangekondigde overeenkomst met BPI. ABN Amro heeft een bedrag van 26,50 euro per aandeel betaald, wat neerkomt op een totaalbedrag van 2,1 miljard euro. Met de overname komt een einde aan een maandenlange overnamestrijd .

Voor de transactie die vandaag werd aangekondigd, had ABN Amro 29,91% van de aandelen in Banca Antonveneta. Conform de in Italië geldende voorschriften zal ABN Amro een verplicht bod in contanten van 26,50 euro per aandeel uitbrengen op het resterende uitstaande aandelenkapitaal van Banca Antonveneta. Het prospectus zal binnen 30 dagen na datum van dit persbericht worden ingediend bij CONSOB, de Italiaanse beursautoriteit. Volgens het beursreglement heeft CONSOB maximaal 15 kalenderdagen om het bod goed te keuren. Nadere bijzonderheden van het bod zullen in het prospectus worden opgenomen. Het eerste bod van ABN Amro in maart liep stuk op tegenwerking van het hoofd van de Italiaanse centrale bank, Antonio Fazio. Deze keurde een tegenbod van Populare Italiana goed, ondanks de zwakkere financiële positie en kleinere omvang van de Italianen.

Rijkman Groenink van ABN Amro: "Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van zowel ABN Amro als van Banca Antonveneta. We hebben hiermee voldoende stabiliteit gecreëerd voor de medewerkers, klanten en derden." Banca Antonveneta blijft onder eigen merknaam opereren en het hoofdkantoor blijft gevestigd in Padua.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here