Verhofstadt wilde vakbondsfront niet ontvangen

De werknemers van de gezondheidssector blijven zich roeren – over de acties van vandaag, 3 december. Eens temeer zijn de werknemers van de gezondheidssector vandaag op straat gekomen in het centrum van Brussel om te eisen dat er eindelijk serieus kan worden onderhandeld over hun eisenbundel. Die eisen werden al in december 2003 – een jaar geleden – aan de federale regering overgemaakt.

Tijdens die manifestatie moesten wij vernemen dat de regering de zaak niet eens op de agenda had gezet van de wekelijkse Ministerraad, die vandaag plaatsvond. Bovendien weigerde premier Verhofstadt om woordvoerders van het gemeenschappelijk vakbondsfront te ontvangen.

Door het onbegrip en de onverschilligheid die de regering nu al maanden tentoonspreidt ontstaat een situatie die de werknemers radeloos maken. Die wanhoop veroorzaakte meteen een gespannen sfeer tijdens de betoging en nadien trokken opgewonden militanten van SETCa/BBTK (ABVV) naar de hoofdzetel van het RIZIV.

300 militanten hebben gedurende een uur of twee de lokalen bezet en een delegatie is erin geslaagd een onderhoud te hebben met administrateur-generaal Decocq. Mijnheer Decocq aanvaardde de boodschap van de actievoerders over te brengen aan minister Demotte en gaf toe dat het van belang was dat het RIZIV aandacht schenkt aan de bekommernissen van de werknemers in de Social profit, aan de onmisbare federale solidariteit binnen de sector en aan het verzet tegen de commercialisering ervan. Inzake dit laatste werd er nogmaals op aangedrongen dat België zou weigeren mee te stappen met de logica van de Bolkesteinrichtlijn.

De militanten hebben afgesproken dat ze volgende week vrijdag, op 10 november, opnieuw klaarstaan om actie te voeren, en dat te herhalen tot de regering aan hun eisen tegemoet komt. Bron: BBTK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here