Crimineel smeekt opgesloten te worden

Lucas Decraene, een veroordeelde oplichter schakelde een advocaat in om hem te helpen bij de uitvoering van zijn celstraf. Hij melde zich aan bij de Gerechtelijke Federale Politie in Gent met de vraag hem op te sluiten en zo zijn celstraf onmiddellijke te kunnen uitzitten. In een open brief in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen smeekt de crimineel aan minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) om hulp bij zijn poging om het recht te doen zegevieren.

De veroordeelde, woonachtig in Oostenrijkse maakte de reis naar Belgiƫ om zijn veroordeling uit 2009 ten uitvoer te brengen en zijn opgelopen celstraf van 221 dagen uit te zitten.

De oplichter is het beu om als een geseinde misdadiger regelmatig in binnen en buitenland opgepakt te worden bij een doordeweekse politiecontrole met als resultaat dat hij bij de politie een paar uur tot een paar dagen wordt onderworpen aan ondervragingen en ondertussen wordt opgesloten. Steeds weer wordt hij dan door plaatsgebrek terug op straat gezet. Hierdoor kan hij moeilijk een job houden of met een gerust hart op vakantie gaan, zegt de man. Hij wil gewoon die onzekerheid kwijt en een nieuw leven beginnen.

Misschien kan de man solliciteren voor een job in de gevangenis? Kwestie van het gewoon te worden van zijn toekomstig verblijf binnen de gevangenismuren.

Ter info: Hoe solliciteren voor een job in de gevangenis, bezoek de website www.gevangenisgent.be/jobs.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here