DEINZE – Fietsfeest Leiestreek. Ontdek de mooiste landschappen met de Leie als trouwe gezel!

Op zondag 24 juni organiseert Toerisme Leiestreek, i.s.m. Pasar en een aantal Leiestreekgemeenten (waaronder Deinze), voor de 9de keer op rij het jaarlijkse Fietsfeest Leiestreek.  Tijdens je tocht op het fietsnetwerk maak je kennis met de mooiste fietspaden van Deinze en geniet je op verschillende halteplaatsen van de ‘couleur locale’, een lekker hapje, drankje of een leuk animatieprogramma.  En wie weet rijd jij wel op een nieuwe fiets naar huis?

De vier startplaatsen zijn: Dadizele, Deinze, Ingelmunster en Spiere-Helkijn waar telkens drie fietstochten uitgestippeld zijn.

Vanuit startplaats Deinze verken je de streek van Deinze, Zulte, Waregem en Wielsbeke.  Onderweg is de Leie je trouwe gezel.

Bij vertrek aan de Brielpoort te Deinze ontvang je een gratis Leiebroodje belegd met Leielanderham, gesponsord door Dossche Mills NV, Leielander en de Vrienden van de Deinse Brandweer.  De kinderen kunnen zich uitleven in het natuur- en recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze.  Wie durft, trekt een imkerpak aan want de Deinse stadsimker neemt je mee naar de bijenhal waar 250.000 bijen zoemen en laat je proeven van hun honing.  Daarnaast is er in de Brielmeersen ook de Verhalencarrousel, herwerkingen van Deinse sprookjes en volksvertellingen gebracht door de leerlingen en leerkrachten van het Erasmusatheneum Deinze met tal van randactiviteiten.

De lekkerbekken komen aan hun trekken in brasserie De Zwaan in Grammene, in chocolaterie/koffieterie ‘het verschrikkelijke zoete leven’ in Machelen én in het degustatiecafé ’t Hoppebietje in Sint-Baafs-Vijve.  Wat verder feest je aan de Drietrapssluis in Ooigem mee n.a.v. 150 jaar Kanaal Roeselare-Leie.  Op de hoeve La Cascina in Machelen maak je kennis met de nieuwe B&B in een landelijk kader en proef je de Leielanderham.  Aan het Tempelhof De Gaverbeek Hippodroom van Waregem is voor de paardenliefhebbers een must.  And last but not least: Graanstokerij Filliers trakteert 750 fietsers met een gratis Wortegemsen jenever en Stad Waregem met 750 appels.

 

Deelnemen is gratis!

 

Je komt tussen 9u en 14u naar Brielpoort te Deinze (vrije start) en je kies het traject dat je wil fietsen (21-35-41-58 km).  Je ontvangt de officiële deelnemerskaart en het concrete knooppuntentraject.  Onderweg verzamel je stempels op de halteplaatsen.  Heb je er minimum 2 verzameld, dan ontvang je bij terugkeer aan de Brielpoort een gratis fietsgadget, aangeboden door Toerisme Leiestreek en kan je meedingen naar 1 van de vele prijzen van de gratis fietstombola.  Wil je in aanmerking komen voor de 2 hoofdprijzen (1 fiets!) dan moet je verplicht aanwezig zijn. PASAR-deelnemers worden extra verwend: voor hen wordt na het Fietsfeest nog een extra tombola georganiseerd . De tombola-uitreiking  vindt plaats na het WK Wielrennen (omstreeks 18 u.) aan de Brielpoort dat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot een gezellig plein met tentjes waar een hapje en drankje te verkrijgen is, gratis fietsgravure, fietsmarkt, infomarkt met VVV-Leiestreek en PASAR,  …

Kortom: gezelligheid troef!

 

NIEUW:

Om het je gemakkelijker te maken, kan je vooraf terecht bij de dienst Toerisme/VVV-Leiestreek om je stempelkaart en de routebeschrijving af te halen of te downloaden via  www.toerisme-leiestreek.be.
Zoals steeds kan je op de startplaats een perfecte fiets huren. Voor het eerst zijn er ook e-bikes. Reserveer vóór 23 juni je fiets tegen de gunstige prijs van € 5 voor een normale fiets,  10 € voor een meerijfietsje of € 15 voor een e-bike. Op 24 juni staat jouw fiets op de startplaats aan de Brielpoort.

Om de wielerliefhebbers op hun wenken te bedienen, wordt dit jaar op de startplaats het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op groot scherm weergegeven. Eerst zelf de benen strekken om daarna te kijken hoe de eliterenners het doen, het kan!

 

NEST VIERT 10-JARIG BESTAAN IN DEINZE

Het lifestylemagazine Nest bestaat 10 jaar en viert dit met een 4de fietstocht op het Fietsfeest Leiestreek. Kom naar de Brielpoort naar de Nest-inschrijfstand in de Brielpoort. Daar ontvang je in ruil voor de bon in de feesteditie Nest een gadget.

De speciale fietstocht laat je kennismaken met al het schoon van de Oost-Vlaamse Leiestreek.

In Astene staat Agentschap Natuur en Bos aan de bioboerderij De Meester-Wroeterij en deelt voor de eerste 500 fietsers appels en linnen tasjes uit.  Aan het Tempelhof In Sint-Martens-Latem kan je gezellig “loungen” en de feesteditie van Nest inkijken.  Bij terugkeer hou je nog even halt aan het dorpscafé De Klok in Bachte-Maria-Leerne.

De fietsers die meefietsen met de Nest-tour ontvangen eveneens een Leiebroodje met Leielanderham, een gadget van Toerisme Leiestreek én kunnen gratis deelnemen aan de fietstombola.

 

MEER INFO? 

VVV-Leiestreek, dienst Toerisme, Albert Saverijspand, Emiel Clausplein 4 te Deinze (vraag naar de Fietsfeestkrant) of www.toerisme-leiestreek.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here