De Heizelvlakte… Stad Brussel wacht niet op bezwaren door inwoners

Zopas zette burgemeester Freddy Thielemans de eerste stoel van een nieuwe evenementenzaal met 15.000 zitplaatsen op de Heizel. Daarmee wordt ook de eerste concrete stap van het Neo-project gezet. Gemeenteraadslid Els Ampe (Open Vld) is zeer verbaasd dat de Stad hiermee niet wacht op de eventuele bezwaren van haar inwoners. “Immers, nog tot 13 juli loopt het openbaar onderzoek in het kader van het Neo-project”, aldus Ampe.

De Stad Brussel lanceerde begin mei een oproep tot kandidaten om in het kader van het Neo-project 67 ha Heizelvlakte te herontwikkelen. In de plannen staan onder andere 72.000 m² winkelruimte, 50.000 m² woningen en 20.000 m² kantoren. Open Vld Brussel roept iedereen op om bezwaar aan te tekenen in het kader van het openbaar onderzoek (dat loopt van 15 mei tot 13 juli).

Het woord is dus nog steeds aan de inwoners van de stad Brussel, niettegenstaande de Stad onverstoorbaar van start gaat. “Als het van Open Vld Brussel afhangt, wordt de Heizelvlakte hertekend als dé toeristische bestemming van Brussel. Dus geen kantoren, winkelcentrum of woningen, maar een uitbreiding van het ontspannings- en sportaanbod en een beter beheer van de site”, besluit Els Ampe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here