Het Internet wordt dé bron informatie

Het Internet wordt dé bron voor het gebruik van alle praktische en functionele informatie. Dit blijkt uit de zoekresultaten die in 2005 bij MSN Search door gebruikers zijn ingegeven. Routeplanners, telefoongidsen, veilingsites, en websites waar online bankzaken geregeld kunnen worden scoren steeds hoger in de top 100 van meeste gezochte zoektermen.

Informatie & Entertainment:

Hoewel de online speurtocht naar allerhande sappige zaken en personen uit de nationale en internationale wereld van show en entertainment nog altijd zeer hoog scoort, wint het vergaren van praktische informatie in 2005 behoorlijk terrein. Goede voorbeelden hiervan zijn de online routeplanners voor zowel het openbaar vervoer (OV reisinformatie) als voor de auto. De populariteit van navigatiesystemen vertaalt zich dus ook in het zoeken naar online equivalenten en scoort zelfs met meerdere aanbieders van deze diensten hoog in de Search top 100. Waar vroeger het ouderwetse 100.000 stratenboek nog op de hoedenplank lag, wordt er nu online veel meer gezocht naar zoektermen als 'routeplanner' en '9292'.

'Vertrouwde' telefoongids:

Ondanks de vele alternatieven in communicatiemiddelen die de laatste jaren zijn ontstaan zoals Internettelefonie, SMS-en, Instant Messaging, e-mail etc. blijft het opzoeken van een telefoonnummer of adres nog steeds populair. De online variant van de ouderwetse telefoongids verdient zodoende een hoge notering in de top 100. Tegelijkertijd blijken online communicatiemiddelen wel een steeds belangrijkere rol te spelen anno 2005. De Nederlander is druk op zoek naar allerlei middelen om in contact te treden met andere mensen (Hotmail, Hyves, MSN Messenger, datingsites en chat).

Enkele opvallende zoekacties:

Vele MSN Search gebruikers zijn actief op zoek naar nationale en internationale film- en popsterren. Opvallend is echter dat vooral veel naar vrouwelijke celebs wordt gezocht, zoals Anna Kournikova, Angelina Jolie, Britney Spears en Jennifer Aniston. Ook is de Nederlander veel op zoek naar consumenteninformatie (Kassa), babynamen en online spelletjes.

Bron: Msn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here