Ambrosia’s Tafel maakt film In het spoor van Track

Ambrosia’s Tafel kreeg een negatief pre-advies van de beoordelingscommissie sociaal-artistieke praktijk, waardoor de vzw haar structurele subsidiëring dreigt te verliezen. Ondanks de blijvende steun van Stad Gent betekent dit dat het voortbestaan van de vzw in gevaar komt. We zijn ervan overtuigd dat onze werking betekenisvol en uniek is, en blijven gemotiveerd werken aan de toekomst zegt de woordvoerder van de vzw.

Op dit ogenblik richt Ambrosia’s Tafel de camera op de ruimte tussen werkelijkheid en verbeelding. Hun WijkTV-ploeg trekt erop uit om samen met een mix van buurtbewoners, bezoekers, kunstenaars, deelnemers en toevallige passanten reacties te sprokkelen op TRACK. Filmpjes met kleine en grote verhalen over buurten, kunst, geschiedenis en het leven vormen een aanzet tot een respectvolle dialoog tussen verschillende culturen en sociale groepen.

Hun laatste kortfilm ‘Het gebouw als zelfportret’ speelt zich af in Villa Voortman. Dit oude statige huis biedt onderdak aan mensen met een psychische kwetsbaarheid en aan het werk van de kunstenaar Mark Manders. De première gaat door op donderdagavond 28 juni in het Huis van Alijn (meetingpoint TRACK) om 20:00. Verder staan ook kortfilms over het werk van Benjamin Verdonck en Peter Buggenhout op het programma. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Het museumcafé en het terras van het Huis van Alijn zijn voor de gelegenheid ook ’s avonds open.

Wanneer: Do, 28/06/2012 – 20:00 – 21:00
Prijs: gratis (geen reservatie)

Bekijk hier de trailer!

Het Huis van Alijn is meetingpoint van TRACK.

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 11:00 tot 17:00

HET HUIS VAN ALIJN – Kraanlei 65 – 9000 Gent – T 09 269.23.50 – E info@huisvanalijn.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here