De verschillende voorrondes voor de Grote Prijs namen in totaal vier maanden in beslag. Op donderdag 22 december ging de eerste Finale plaats, namelijk de categorie Pop/Rock. In Paradiso streden Oxide 9, Silence Is Sexy, We vs. Death en LEFT om de Grolsch Grote Prijs van Nederland t.w.v. 5000 euro. Vrijdag was het de beurt aan Hiphop/RnB en zondagmiddag streden de Singer/Songwriters hun finale. Silence is sexy heeft de cup in het kader van de 3FM Serious Request actie op ebay gezet! Ten voordele van de actie 'Red een kind in Congo' schonk de groep de opbrengst van de ebay veiling: 182,50 euro.

De rapper Jawat! uit Zwolle heeft in de categorie hiphop/r&b de Grolsch Grote Prijs van Nederland gewonnen. In een afgeladen vol Paradiso kreeg Jawat! vrijdagavond alle lof van de vakjury, die zei voor de toekomst grote verwachtingen te hebben van de hiphopartiest. Op het einde ging het er spannend aan toe tussen Jawat en Jiggy Djé, maar die laatste haalde ten slotte de publieksprijs binnen. Jawat! heeft niet alleen een geldprijs van 5000 euro gewonnen, maar mag ook een promosingle opnemen, die in 750 exemplaren wordt uitgebracht.

Hij staat het komende jaar geboekt voor verschillende optredens op bekende festivals. Raoul Geerman (28), alias Jawat! werd verwekt op Aruba, is geboren in Den Haag, groeide op in Zwolle, belandde in de gevangenis en woont nu in Amsterdam.

In de categorie pop/rock heeft de band Silence is Sexy donderdagavond in Paradiso de finale gewonnen van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. De band heeft volgens de vakjury prima muziek, een goede podiumpresentatie en een professionele uitstraling. Silence is Sexy had in Oxide 9, LEFT, en We vs. Death geduchte tegenstanders in de Amsterdamse poptempel. De jury over de winnaar: 'Alle vier zijn winnaars, maar Silence is Sexy is de meest complete en volwassen band'. De Grote Prijs van Nederland bestaat sinds 1983. Silence is Sexy uit Nijmegen heeft onder meer 5000 euro gewonnen, opnametijd in een studio, een cd-presentatie en optredens op verschillende grote festivals in Nederland. De publieksprijs ging naar de band Left uit Eindhoven.

Roos(Beef) is de gelukkige Winnaar van de Grolsch Grote Prijs van Nederland binnen de categorie Singer/Songwriter. In de Melkweg won zij het prijzenpakket welke onder andere bestaat uit 5.000 euro, opnames in studio Arnold Mühren, 750 exemplaren van een op te nemen cd geperst door Salisbury, persfoto's, een releaseparty, een jaar lang professionele coaching, diverse optredens in grote zalen en op bekende festivals.

De jury verkoos de melodieën van ROOS[BEEF] boven phinx, Impossible Situations en Rik van den Bosch, omdat ze veel talent heeft, ze is charismatisch en eigenzinnig en bezorgde de jury kippevel. Het publiek koos Impossible Situations als winnaar van de KinkFM Publieksprijs, welke bestaat uit