Primeur, slank worden op basis eigen DNA gegevens

Het is haast niet te geloven maar voor mensen die snel op hun ideale gewicht willen komen is er nu waarschijnlijk de DNA-pil. Een echt kerstgeschenk voor gewichtige mensen. Amerikaanse en Nederlandse wetenschappers zouden er in geslaagd zijn na jaren onderzoek een formule te ontwikkelen die afgestemd is op iemands persoonlijke DNA. Hiermee zou het mogelijk zijn een pil te maken waarmee mensen die willen afvallen binnen enkele maanden hun ideale gewicht kunnen bereiken.

Iedereen krijgt zijn eigen pillen op maat gemaakt en dit volgens zijn eigen DNA gegevens. Volgens fabrikant Salugen inc. zijn stofwisseling van de betrokkene en het gewicht gemiddeld binnen drie maanden weer op orde. – Bron: De Telegraaf

www.salugen.com

Reactie van het voedingscentrum.nl:

Het klinkt geweldig, maar het is onmogelijk dat dit de 'wonderpil' is waar de wereld op wacht.

De wetenschap is nog lang niet zover dat op basis van erfelijke eigenschappen van een individu een pil kan worden samengesteld die inwerkt op de stofwisseling. Om op die manier de gezondheid te kunnen beïnvloeden is veel wetenschappelijke kennis nodig. In de eerste plaats moet bekend zijn welke genen precies in verband staan met welke lichaamsfuncties. Vervolgens moet duidelijk zijn op welke wijze invloed kan worden uitgeoefend op deze genen. Hierover is nu nog onvoldoende bekend.

Werkzaamheid niet bewezen
De aanbieder van de pil stelt dat deze is geregistreerd bij de Amerikaanse Voedselveiligheidsautoriteit (de FDA). Dit houdt in dat het middel niet schadelijk is voor de gezondheid. Het zegt niets over de werkzaamheid.

Aanleg ondergeschikte rol
Overigens speelt erfelijke aanleg maar een beperkte rol bij het ontstaan van overgewicht. Het gedrag is veel bepalender. Om een gezond gewicht te houden of om kilo's kwijt te raken blijft het devies: niet te veel eten en voldoende bewegen is het advies van www.voedingscentrum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here