Aalst. Burgemeester Ilse Uyttersprot(CD&V) krijgt via Facebook veel tegenkanting omdat ze besliste de oefenmatch Eeendracht Aalst – Anderlecht eind deze maand niet te laten doorgaan.

We geven u graag haar bedenkingen mee:

1. eendracht aalst beslist eenzijdig oefenmatch te houden zonder overleg met politie en in tegensteling tot vroeger gemaakte afspraken om geen oefenmatchen met risico te organiseren

2. voor oefenmatchen leveren andere korpsen geen versterking op veto van parket

3. na 2 vorige oefenmatchen eendracht-anderlecht waren er problemen

4. de laatste oefenmatch moesten we 100 man extra inzetten wegens rellen van supporters in het stadscentrum

5. negatief schriftelijk advies van de korpchef naar de burgemeester en procureur

6. in het stadscentrum zijn nog andere evenementen na het einde van de examens die de aandacht van de politie verdienen…(mas)

One Response to “ BURGEMEESTER UYTTERSPROT VERDEDIGT AFLASSEN E.AALST-ANDERLECHT ”

 1. ‎1.Oefenmatch,.. vriendschappelijk, om spelers en spelopstelling te testen, en zonder enig sportief resultaatbelang.
  Weinig begrijpelijk  hoe men tijdens de wedstrijd over een risicowedstrijd kan spreken? Tenzij men supporters die zich nadien bedrinken, als een risico beschouwt. Maar dat risico is er na elk georganiseerd evenement.

  2.Kan er soms geen federale versterking worden aangevraagd (hycap),  en dus niet van naburige korpsen.  Namelijk als het risico concreet wordt gemotiveerd. Hiervoor is inderdaad het advies van Dirco D’monde nodig.  Maw. niet van het Parket.

  3.Het is niet abnormaal dat er bij een manifestatie met enige volksbijeenkomst, af en toe incidenten en dispuutjes ontstaan.  Dat is gewoonlijk bij elk evenment zo. In principe is dit op te lossen met  de reguliere interventies.

  4.Dergelijke rellen in het stadscentrum ontstaan niet onder de Eendrachtsupporters. 
  Wel met groepen supporters van de tegenstrever, die niet onmiddellijk naar huis gaan.
  Het wedstrijdresultaat kan nooit de trigger zijn,  gezien de belangloosheid.  Wel het eventueel overmatig drankmisbruik. 
  Een goede begeleiding naar hun bussen of het station, kunnen het ontstaan van dat soort rellen voorkomen. Kwestie van organisatie. 

  5.Het is normaal dat een korpschef steeds negatief advies geeft,  vanaf het ogenblik dat er maar enig risico zou kunnen ontstaan,  en de normale capaciteit tekort zou kunnen schieten bij een gebeurlijke samenloop van problemen. 
  De paraplu staat open naar de beleidsmensen om daarin hun verantwoordelijkheid te nemen. 

  6.Het is juist dat andere evenmenten ook de aandacht verdienen. Een goede organisatie verdeelt proportioneel het toezicht daarop, in functie van de volkstoeloop.

  Beantwoorden
Leave a Reply
Your email address will not be published.
 • ( will not be published )