Burgemeester Brussel, vrouwelijk en allochtoon!

Nederlandsonkundige Burgemeester Brussel is onaanvaardbaar zegt Erick Arckens, gemeenteraadslid Vlaams Belang voor de stad Brussel in een persmededeling. Hij schrijft ons volgende: "Vrouwelijk en allochtoon!" kopten de kranten vandaag triomfantelijk, toen ze het hadden over de plaatsvervangende burgemeester van Brussel. Eén woord – het belangrijkste – werd evenwel weggelaten: nederlandsonkundig.

Midden december onderging burgemeester Freddy Thielemans een operatie aan de hoofdslagader in het Brugmannziekenhuis. Tot 15 januari mag een andere schepen de burgemeesterscherp omgorden. Iedereen had daarbij uiteraard gedacht aan schepen Carine Vyghen of aan schepen Jean-Baptiste Decrée. In die volgorde.

Maar het werd Faouzia Hariche, evenals Vyghen en Decrée schepen voor de PS. Faouzia Hariche had al eerder de bevoegdheid over financiën gekregen. Daarna kreeg zij het toezicht over het gemeentelijk onderwijs van Thielemans overgedragen. Met dien verstande dat het Nederlandstalig gedeelte ervan bij Thielemans bleef. Want mevrouw Hariche kent namelijk geen woord Nederlands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here