Op zaterdag 30 juni verzamelen lopers uit heel België aan de Gentse Topsporthal voor de gezelligste stadsloop van ons land. Om 22 uur geeft schepen van sport Christophe Peeters het startschot. Hij krijgt daarbij assistentie van burgemeester Daniel Termont en Miss Gent 2010 Jolien De Neve. De midzomernachtrun biedt een feeëriek en geanimeerd parcours van 10 of 15 kilometer vanaf de Watersportbaan naar het historische centrum van Gent. De organisatie gentloopt.be verwacht 3200 deelnemers.

Sterk concept
Vzw Gentloopt.be, een groep enthousiaste lopers uit het Gentse, gelooft sterk in het concept van de Midzomernachtrun.

Dave Hellings, event coördinator: “De eerste editie van de Midzomernachtrun was meteen een succes. De sfeer die ontstaat wanneer duizenden lopers door het verlichte stadscentrum van Gent lopen, aangemoedigd door supporters, is uniek.

Verlichte bootjes op het water, vuurshow, live muziek en een pak nieuwe verrassingsacts zullen er voor zorgen dat ook de Midzomernachtrun 2012 een onvergetelijke ervaring wordt voor lopers en supporters.“

Parcours met mix van historisch centrum en water
Het parcours van de Midzomernachtrun start met een halve lus rond de Gentse Watersportbaan. Daarna duiken de lopers de stad in. Zowel het 10 km als het 15 km parcours bezoeken de meest sfeervolle plaatsen van de stad. Belangrijke extra’s voor de Midzomernachtrun 2012 zijn Patershol, Baudelopark, Portus Ganda, Sint-Baafs, Belfort, Stadhuis, Vrijdagmarkt en het Groot Kanon.

Lopers zien dus nog meer van de binnenstad dan tijdens de eerste editie. Een groot deel van het parcours ligt langs het water.
De hoogste helling is de Sint-Michielshelling. De finale strekt zich uit over 4 kilometer rechte wegen, met aankomst in de Olympisch verlichte Topsporthal. In die Topsporthal kunnen de lopers samen met hun supporters nog samen nagenieten van de prestatie. Ook hier zijn weer tal van randactiviteiten, waaronder een heuse Barista Jam (i.s.m. Belgian Coffee Education).

Competitief én recreatief
Tijdens de Midzomernachtrun komen zowel recreatieve als competitieve lopers aan hun trekken. Tijdsmeting, duidelijke kilometeraanduiding, goede bevoorrading: alles zoals het hoort voor wie scherpe tijden wil neerzetten. Maar net zo goed de ambiance van het uitje onder vrienden voor wie het “erbij zijn” belangrijker vindt dan de tijd.

Test voor LenteFit – deelnemers
De Midzomernachtrun is meteen ook een test voor de deelnemers aan de fitprogramma’s van gentloopt. De vzw helpt zowel startende als gevorderde lopers om via uitgekiende en leuke trainingen hun doel te bereiken.

Praktische informatie:

Parcours van 10 en 15 kilometer
Start en aankomst: Topsporthal, Zuiderlaan 14, 9000 Gent
Startuur beide parcours: 22 uur.

Inschrijven kan via de website www.gentloopt.be, in voorverkoop in FNAC (Brugge en Gent) of bij Runners Service Lab (Gent, Zwijndrecht en Duffel). Kostprijs: 20 euro (incl. goodie bag en technisch loopshirt). Ter plaatse inschrijven kan ook aan 22 euro.