Tips: De eerste keer op wintersport

Om te skiën of snowboarden hoef je geen atleet te zijn. Door de goede materialen zijn er nauwelijks geen inspanning meer nodig om te kunnen skiën. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om oefeningen te doen voor het versterken van je enkels, knieën en bovenlichaam. Het skimateriaal kan je best eerst huren. Probeer eerst een aantal verschillende soorten ski's en koop de ski's die je zelf prettig vindt.

De lengte van ski's is verschillend. Je begint meestal met ski's van 1m60 wanneer je wat ervaring hebt stap je over naar ski van 1m80 en voor de gevorderden is de lengte van de ski's 1m95.

De meeste skimaterialen zijn uniseks. Materialen die gemerkt zijn voor vrouwen zijn over het algemeen lichter en zachter. Skischoenen voor vrouwen zijn op maat gemaakt voor de gemiddelde vrouwenvoet.

Als laatste tip willen we ook de goede raad geven om warm ondergoed te dragen. Synthetische stoffen zoals fleece zijn beter dan katoen. Wanneer katoen nat wordt krijg je het natuurlijk erg koud. Verder zijn goede handschoenen belangrijk. Als je op reis vertrekt, neem steeds je glimlach mee, hiermee geraak je het verste.

leuke anekdotes, andere tips en reisverhalen kunnen hier steeds gepost worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here