De actie « Enter the City », opgestart tijdens de maand maart door Karine Lalieux, Schepen bevoegd voor de Informatica, zal aanstaande vrijdag 15 juni benadrukt worden door een colloquium in het Stadhuis.

De campagne met de naam « Enter the City », heeft als doel het digitale imago van de Stad te bevorderen, dit alles door te strijden tegen de digitale kloof.

Deze campagne « Enter the City » zal zich uitbreiden over meer dan drie maanden met een openbare affichecampagne, door middel van het uitdelen van een folder « handleiding », en door een reeks evenementen (conferenties, digitale café’s, opleidingen,….) bestemt voor alle Brusselaars, van de beginners tot de gevorderden.

Aanstaande vrijdag 15 juni zal de Stad een colloquium houden over het gebruik van de nieuwe technologieën door de administraties : « de steden in het digitale tijdperk ». Na een inleiding van de Schepen zal het colloquium van start gaan meet een academisch standpunt over de e-democratie door de professor Heinderyckx van de ULB. Het publiek zal daarna de gelegenheid krijgen om naar het standpunt van de gebruiker te luisteren dankzij de voorstelling van een blogger en toegewijde van de nieuwe technologieën Mateusz Kukulka.

De Stad Bordeaux is de eregast op dit colloquium en wordt vertegenwoordigd door mevrouw Constance Mollat, gemeenteraadslid, afgevaardigde voor de digitale stad. Zij zal de gelegenheid bieden om de initiatieven van de Stad op digitaal gebied voor te stellen.

Deze voorstellingen zullen gevolgd worden door een ronde tafel gesprek/debat met verschillende professionals en vertegenwoordigers van digitale projecten.

« In hoedanigheid van Schepen van Informatica heb ik de dienst Informatica van de Stad Brussel willen richten naar de burger toe. Het Colloquium van aanstaande vrijdag zal een gelegenheid worden op een balans op te maken van de verschillende initiatieven en goede ervaringen van andere steden op dit gebied. Dit zal ons hoogstwaarschijnlijk nieuwe ideeën opleveren om verder te gaan in de juiste richting» heeft Karine Lalieux verklaard.

Of er veel Nederlands zal worden gesproken, is vandaag niet duidelijk, ook al neemt iemand van de communicatiedienst van de Stad Gent deel. (mas)