Een twijfelachtig aanbod en 858 euro aan hun been

UNIZO waarschuwt bedrijven voor waardeloze "régistre internet Belge" Deze dagen ontvangen heel wat bedrijven opnieuw een zeer twijfelachtig aanbod voor de opname van de bedrijfsnaam in de "régistre internet Belge", zo blijkt uit reacties van aangeschreven ondernemers bij UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. Wie het zogenaamd informatieformulier ingevuld en ondertekend terugstuurt, heeft voor minstens drie jaar een betaling van 858 euro per jaar aan het been.

Het gaat om een beproefde en kennelijk succesvolle methode. Dergelijke praktijken blijven opduiken, zij het onder andere namen maar volgens dezelfde onaanvaardbare praktijken. De ondernemersorganisatie adviseert de ondernemingen niet op het aanbod in te gaan en geen enkel zogenaamd informatieformulier ondertekend terug te sturen want het gaat om een formulier voor een duur maar commercieel waardeloos inlassingorder in de zogenaamde internetgids.

De uitgever van deze "nieuwe Belgische internetgids" blijkt een Duitse "adressendienst" DAD Deutscher Adressdienst GmbH, gevestigd in Hamburg. De brief is verstuurd vanuit Oostenrijk. De bedrijven ontvangen een met hun bedrijfsite voorgedrukt document. Dat ziet er uit als een inlichtingsformulier. In vette letters worden de aangeschreven bedrijven aangezet het formulier aan te vullen met nog meer bedrijfsgegevens en het ondertekend terug te sturen naar afzender. In kleinere letters onderaan het in het Frans opgesteld formulier blijkt het om een bestelling te gaan voor opname in de gids tegen betaling van 858 euro per jaar.

Bovendien engageert het ondertekenend bedrijf zich meteen voor drie jaar. Bovendien kan het contract maar worden stopgezet na een annulatieverzoek per aangetekend schrijven. Gebeurt dat niet, dan loopt het order gewoon door. Een proef van de inlassing wordt enkel op uitdrukkelijk verzoek vooraf bezorgd. Deze mogelijkheid is niet voorzien op het invulformulier. Een misleidende verkooppraktijk stelt UNIZO vast.

Bron: Unizo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here