Concurrentie voor Sinterklaas, Aalst krijgt een tuttenboom

Den boom in’ met je tut zeggen ze in Aalst en dat is nu echt letterlijk en figuurlijk want vanaf 17 juni bestaat er ook een tuttenboom. In Aalst hebben kinderen de traditie om hun fopspeen of ‘tut’ af te geven aan Sint-Maarten. Een nieuw alternatief is de Tuttenboom. De Junior Chamber International Aalst (JCI) heeft zijn schouders gezet onder dit project en krijgt de volle steun van de Aalsterse Jeugddienst.

De Tuttenboom, een unieke treurhazelaar, staat aan het speelplein in het Aalsterse stadspark. De bedoeling is dat kindjes hun tut in de boom hangen. Het fenomeen van de Tuttenboom komt overgewaaid uit Zweden, Denemarken, Spanje en de Verenigde Staten, waar de kindjes op hun drie jaar afscheid nemen van hun tutje door die in een spenenboom te hangen. Vanaf nu kan dat dus ook in Aalst.

Feestelijk ingehuldigd
Op zondag 17 juni 2012 wordt de Tuttenboom feestelijk ingehuldigd. Van 10 tot 16 uur zijn er voorleessessies en tandenpoets-, dans- en muziekworkshops voor kinderen. Alle kinderen die hun tut in de boom hangen krijgen een leuke verrassing en een exemplaar van het boek ‘Fenne en de tuttenboom’, speciaal geschreven voor dit project.

Steun
De dienst Jeugd steunt dit project maar al te graag. “Ons jeugdbeleidsplan is er voor iedereen tussen drie en dertig jaar en het gebeurt maar zelden dat we de allerkleinsten op zo een leuke en originele manier kunnen bereiken”, zegt Iwein De Koninck, schepen van Jeugd.
“Als eerste stad in Vlaanderen, die op zo een toegankelijke manier een Tuttenboom realiseert, zijn we fier op dit project. We hopen dan ook dat de boom in geen tijd volhangt met fopspenen.”

Tuttenboom feestelijk ingehuldigd op 17 juni

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here