Steeds meer buitenlandse snelheidsduivels op onze wegen

Het aantal snelheidsovertredingen door buitenlanders in ons land is tussen 2007 en 2010 met negentig procent gestegen. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Melchior Wathelet op een schriftelijke vraag van N-VA- Kamerlid Bert Wollants.

Terwijl er steeds meer buitenlandse snelheidsovertreders op onze wegen rijden, zien we wel dat het aantal alcoholovertredingen, begaan door buitenlandse chauffeurs, op een zelfde niveau blijft als de voorgaande jaren. De grootste snelheidsduivels zijn onze Noorderburen, gevolgd door de Fransen, de Duitsers en de Luxemburgers.

Op vlak van alcohol blijken het vooral de Fransen te zijn die regelmatig een glas te veel op hebben; gevolgd door de Nederlanders, de Italianen en de Polen.

“Opmerkelijk is dat ondanks de stijging van het aantal snelheidsovertredingen het aantal onmiddellijke inningen ieder jaar verder daalt”, zegt Bert Wollants. “Om de verkeersveiligheid op onze wegen te verhogen, mogen we het sensibiliseren van buitenlandse chauffeurs niet over het hoofd zien”, besluit Wollants.

Bron: Kamerfractie N-VA

1 REACTIE

  1. Ik vind het erg dat wij als Belg constant worden gesanctioneerd, terwijl we voorbij gevlogen worden door vooral Polen, britten en nederlanders !!  Ietsje sneller en ze stijgen op !  Hier in Belgie, hebben onze politici het nog steeds niet begrepen dat je met geven en belonen veel meer verkrijgt dan met verbieden en straffen.  Zie naar Duitsland, waar ze de automobilisten stukken geven waar ze snel mogen rijden en waar ze net zoals overal in europa 130km/u mogen rijden (met uitz ons apeland Belgie, waar het nog steeds 120km/u is). Zelfs Nederland is overgegaan naar 130km/u en heeft daardoor gemerkt dat de files zijn verminderd.

    Wanneer gaan onze poltici ook eens inzien dat ze met al hun flitsen en nu het laatste nieuwe gadget om ons geld af te nemen de trajectcontrole, ze enkel de woede van de bevolking op hun nek halen!  Het is een echte heksenjacht op de automobilist, terwijl er andere problemen veel erger zijn, nl het weigeren van zich integreren van de Moslims in onze maatschappij!! Maar daarvoor sluiten de politici hun ogen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here