Slapende verkrachter vrijgesproken

Een Britse rechter heeft de 22-jarige Brit James Bilton vrijgesproken voor het verkrachten van een vrouw tijdens het slaapwandelen. Na een avondje stappen had Bilton zijn vriendin uitgenodigd om een nachtje te blijven slapen. Hij stelde voor om zelf op de bank te slapen. De vriendin kreeg het bed aangeboden. Een paar uur nadien constateerde ze dat Bilton haar aan het verkrachten was.

Volgens een slaapexpert is het perfect mogelijk dat een slaapwandelaar dingen doet tijdens zijn slaap, zonder er iets van te herinneren. Het fenomeen sexsomnia of slaapseks komt vaker voor. Door deze getuigenis van de expert werd de Brit vrijgesproken.

Wat is slaapwandelen:

Slaapwandelen is een van de dingen die net als bijvoorbeeld dromen , tijdens je slaap gebeuren. Bij dromen blijf je liggen en bij slaapwandelen ga je echt lopen. Toch zijn dromen en slaapwandelen vrijwel hetzelfde. Beiden ontstaan ze tijdens het verwerken van alle dingen die je overdag meemaakt. Dit gebeurt dus s' nachts in je slaap. Dat verwerken kun je zien als een grote bibliotheek. Nieuwe dingen komen binnen, worden nog eens goed bekeken, vergeleken met al aanwezige dingen, en daarna op de juiste plaats in je geheugen opgeslagen. Omdat alles nog eens bekeken word ga je dus eigenlijk dromen. Bij slaapwandelen gaat alles nog net een stapje verder.

Meer weten: www.sleepwalker.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here