STAdSMIJMERINGEN

P-Praat

Naar aanleiding van de verkiezingen zullen verenigingen weer volop hun memoranda schrijven en leggen wijkorganisaties of bewonersgroepen hun visie en bekommernissen over de buurt voor aan een lokaal bestuur. De eerste mededelingen vielen reeds in de bussen van de persmedewerkers. Vooral van verenigingen. Wijkwerkingen zijn in Aalst nog geen vast ingeburgerd gegeven. Ook de stad ondersteunt dit te weinig met te weinig visie. De afgeschafte straatbelasting ten spijt.

Maar hoe kan je ervoor zorgen dat het lokale bestuur er effectief naar luistert en aandacht aan zal schenken? Participatie op papier en in de praktijk.

Misschien moet je met de buurt niet alleen een openlucht toogactiviteit organiseren of een straatbrunch. Het kan ook anders. Maak eens een digitaal verhaal over jouw buurt en toon de burgemeester en de partijen wat de troeven en obstakels zijn. Jullie wensen, jullie idealen en jullie kritieken. Het verhaal van jouw bewonersgroep kan werkelijk het verschil maken.

Zo een initiatief kan de communicatie tussen de burger en de stad stimuleren door middel van nieuwe en sociale media.

Het is eens wat anders, maar het buurtweefsel is onontbeerlijk om van onz stad een leefbare stad te maken en vooral het een leefbare stad te houden. Ondanks alle veranderingen die van alle tijden en eeuwen zijn.

Mensen, steek de koppen samen met je buren. Als is het op een avond een gewone drink, Amerikaans model. Elkeen brengt iets mee om te drinken of om te knabbelen. Samen keuvelen, samen praten… Of loop eens langs bij het buurtcafé. Misschien wil de uitbater wel ‘een efforken doen’ als je daar een drink organiseert voor je straatbewoners.

Maar ook een openluchtbrunch is tof! Vraagt wel wat meer inspanning. Belg.be zal redactioneel al deze initiatieven gratis ondersteunen.

Samen kunnen we bewijzen dat onze stad enig is. In mijn geval ‘Oilsjt Ieneg’ is.

Uw stadsfilosoof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here