Bellewaardepark opent tijdens de kerstvakantie

Bellewaerde Park pakt opnieuw uit met een primeur! Het familiepark in Ieper is het eerste en enige pretpark in België dat zijn deuren opent tijdens de kerstvakantie. Na het succes van Halloween kiest Bellewaerde Park er nu voor om voor het eerst te openen tijdens de winter. De opkomst tijdens de winteropening bij buitenlandse pretparken bewijst de interesse van het publiek en ook in België zien we dat er heel wat belangstelling is voor winterevenementen. Met de realisatie van dit project is Bellewaerde Park meteen ook pionier in de Belgische pretparksector.

Het idee werd ook door het personeel van Bellewaerde Park enthousiast onthaald en iedereen zet zich voor 100% in om het park klaar te stomen en de wintermetamorfose tot stand te brengen. Zoals men kan verwachten kunnen niet alle attracties operationeel zijn tijdens deze periode (waterattracties zijn uiteraard niet bestand tegen vorst) maar toch kan het park een ruim voldoende aanbod garanderen in winterse weersomstandigheden.

De winteractiviteiten zullen zich concentreren in de 4 belangrijkste zones van het park, nl. Mexico, Far West, KidsPark en Jungle. Naast het bestaande aanbod in deze zones worden nog een pak extra attracties en animaties toegevoegd!

Winter in Bellewaerde Park betekent in de eerste plaats sfeer en gezelligheid! Het park wordt echt grandioos met zijn feeërieke winterdecoratie: overal sneeuw, meer dan honderd versierde kerstbomen met duizenden twinkelende lichtjes, maar ook tientallen sneeuwmannen en een iglodorp. Bovendien krijgt Koning Leeuw voor de gelegenheid het gezelschap van zijn vrienden de pinguïns. Bij aankomst kunnen de bezoekers hen persoonlijk ontmoeten en is er mogelijkheid om een leuke familiefoto te maken!

Het sneeuwt in Bellewaerde Park
Meestal blijft het bij dromen van een witte kerst, maar in Bellewaerde Park zal het zeker sneeuwen! Het bloemenkasteel wordt omgetoverd tot een sneeuwkasteel en elke dag dwarrelen er miljoenen vlokjes naar beneden. En 's avonds wordt het pas echt magisch, als het kasteel ook nog eens sfeervol uitgelicht wordt!

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/bellew.jpg[/img]

Sneeuwglijbaan
Zalig naar beneden glijden in snowtubes (een soort ronde rubberen banden) op een helling van 100 m² met echte sneeuw! Da's pas onvervalste sneeuwpret!

Schaatspiste
Ook aan ijspret zal het zeker niet ontbreken! Het Mexicoplein wordt volledig ingepalmd door een overdekte ijspiste, waar je op de tonen van de muziek je schaatskunsten kan vertonen! De schaatspiste biedt plaats aan 150 personen en er staan voor iedereen gratis schaatsen ter beschikking. Echte liefhebbers mogen natuurlijk ook hun eigen schaatsen meebrengen! We raden je aan om warme kledij aan te trekken en vergeet vooral je handschoenen niet, want deze zijn verplicht op de piste!

Indoor speelzone
Ook voor de allerkleinsten is er van alles te beleven. Naast het KidsPark is er voor de gelegenheid in het Tico Tico theater een indoor speelzone geïnstalleerd met kleurrijke speeltuigen, waar de kids naar hartelust kunnen ravotten. Mama en papa kunnen ondertussen genieten van een warme glühwein of een lekker glaasje jenever!

Wintershow Circus Il Florilegio
Ook het Italiaanse circus Il Florilegio is van de partij met een feeëriek winterspektakel, gepresenteerd door niemand minder dan de kerstman! Elfjes zweven door de circustent & humor- en evenwichtsnummers worden afgewisseld door de kunstjes van paarden en pony's! Een sfeervolle show voor de hele familie: echt een must!

Kerstmarkt
Buitenlucht maakt hongerig! Daarom is er ook een mini-kerstmarkt, waar je terecht kan voor een lekkere kop warme chocomelk, een deugddoende jenever, typische winterlekkernijen en artisanale producten! Gezellige vuurtjes zorgen ervoor dat je het lekker warm houdt!

Speciale wintertarieven en winterwebsite
Elke dag winterpret in Bellewaerde Park van 26 december tem 30 december 2005 en van 4 januari tem 8 januari 2006 (van 11u tot 18u).

Winter tarieven:
Volwassenen en kinderen vanaf 1m40:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here