Poesjes doden was mediastunt

Kunststudente Yann Bronder uit Aalst heeft tegenover haar kunstschool KASK in Gent toegegeven dat ze geen katjes zal doden om van hun pels een bontcreatie te maken, dit laat dierenrechtenorganisatie BLID weten. Volgens haar broer Jeff Bronder ging het over een uit de hand gelopen mediastunt ter promotie van een tentoonstelling op 23 juni in Gent.

Hierbij wilde ze wel aantonen dat een poesje doden en tevens vellen veel meer commotie teweeg brengt dan een rat te doden. Dit komt omdat een poesje er schattig uitziet en een rat aanzien wordt als ongedierte. Tot slot van rekening is een rat ook een levend wezen.

Uiteindelijk kunst of geen kunst, deze mediastunt kan velen onder ons wel eens aanzetten tot nadenken, want hoeveel pasgeboren katjes worden nog verdronken in de wc ? Hoeveel dieren moeten er nog worden afgemaakt in dierenasielen omdat ze geen nieuwe thuis vinden, hoeveel nertsen moeten sterven voor een bontjas, hoeveel ganzen worden nog langdurig volgepropt voor ganzenleverpat√© en ganzenleverterrine. Kreeften worden levend in kokend water klaar gemaakt en hoeveel kalfjes en schapen worden op heel jonge leeftijd geslacht omdat dit beter vlees zou zijn…

Wie plakte miljoenen groene kevertjes tegen het plafond ergens in Brussel?

Als je hierbij eens echt nadenkt is de mens het grootste beest met weinig of geen respect voor het leven van dieren. Is dit 2012 ?

Nu met de verkiezingen voor de deur is er hopelijk geen politieke partij die mede door dit voorval een wetsvoorstel uit de mouw schud om iedereen te verplichten een cursus te volgen alvorens een katje te kunnen aankopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here