NMBS GAAT IN ZEE MET GROOTSTE GARAGEVERKOOP EN ROMMELMARKT

De vzw Tes Van Oèrre Zeggen (TVOZ) organiseert op zondag 24 juni 2012 voor de 12e keer haar jaarlijkse garageverkoop/rommelmarkt in Welle-Denderleeuw.

Het unieke aan deze rommelmarkt is, dat de Wellese bevolking in haar eigen voortuin, op de stoep of in haar eigen garage haar waren aan de man probeert te brengen. Daardoor is de markt ook zeer uitgestrekt. Elke deelnemende inwoner verkoopt gewoon voor zijn eigen deur. In alle straten van het dorp vind je allerlei snuisterijen en antiquiteiten. Vorig jaar waren er niet minder dan 1.000 standhouders en ruim 25 000 bezoekers.

Zowel de standhouders als de bezoekers komen van heinde en ver. Niet alleen uit alle hoeken van Vlaanderen maar ook uit Wallonië, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ons dorp wordt overspoeld door schattenjagers en opkopers, maar evengoed door liefhebbers van rommelmarkten als occasionele bezoekers.

De Lijn – De Trein
Net omwille van het grote aantal bezoekers wordt deze markt door de lokale overheid bestempeld als mega-manifestatie. Samen met de lokale politie en de diensten van het Gemeentebestuur werd voor dit jaar opnieuw een mobiliteitsplan en opgesteld. Zo’n gigantische volkstoeloop brengt immers heel wat problemen met zich mee. Om de monsterfiles ’s ochtends te beperken, is er een speciale ring aangelegd (waar die van Antwerpen jaloers op zouden zijn!); om de vele duizenden auto’s op te vangen, die anders her en der geparkeerd staan, zijn er nu grote parkings aangelegd aan de rand van het centrum. Op die parkings kunnen we al ongeveer 5.000 auto’s kwijt, maar dat is net niet genoeg.

Zo legt De Lijn 3 tijdelijke haltes aan op de Steenweg, nl. aan kruispunt Hertstraat, tankstation Shell en kruispunt ’t Paaken.
Ook de NMBS is terug van de partij. Hierdoor kunnen de bezoekers opnieuw met de trein naar de markt komen. De Heer Deceukelaire van de NMBS zorgde er niet alleen voor dat de trein op zondag zal stoppen in het vernieuwde station van Welle, maar ook dat er extrawagons ingelegd worden. Het station ligt op 100 m van het centrum, dus zeer handig voor wie de files wil omzeilen. Met de trein zou je er al zijn …
Oh ja, dit nog: vorig jaar hebben al 780 treinreizigers de markt bezocht! That can’t be wrong!

De dienstregeling kunt u vinden op onze site: www.tvoz.be.

Animatie voor jong en oud
Zoals altijd zorgen de organisatie voor animatie op de hele markt, met op het groot podium naast haar drankstand op het Welleplein speciale optredens van o.a.: Theater Prikkel met Amedee Mozaar, duo Poco Loco; K-Dance Zone, Fanfare St Cecilia.
De vzw TVOZ zorgt voor een herinnering voor het nageslacht: de hele dag leggen een cameraman en een ploeg fotografen alles vast op de gevoelige plaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here