Crisis zorgt voor toeloop bij Garageverkoop

Voor de twaalfde jaar op rij vindt in Welle de grootste garageverkoop en rommelmarkt van het land plaats.

Dat deze markt een ongezien succes kent, blijkt uit het bezoekersaantal dat ieder jaar steeg en vorig jaar piekte met 30.000 bezoekers.

“We proberen onder de 1.000 deelnemers te blijven. Het is zo al moeilijk genoeg om voor iedereen een plek te vinden. Het gaat hier dus wel degelijk om een volledig dorp dat tot één grote markt wordt omgevormd . Zo’n 600 gezinnen van Welle nemen zelf deel; de resterende open plekken worden ingenomen door deelnemers die van heinde en verre komen om hun tweedehandsspullen te slijten.

De markt is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal gekende beurs, waar zowel antiquairs als koopjesjagers aan hun trekken komen.

Dit jaar kregen we uitzonderlijk veel aanvragen van mensen die willen deelnemen, hierdoor zijn we genoodzaakt geweest om de inschrijvingen vervroegd af te sluiten. Dat is nog nooit eerder zo vroeg gebeurd.

We riskeren terug om boven die 1.000 standen te komen en dat levert problemen op. ‘Trop ’t is teveel en teveel c’est trop.’ We hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend om de standen in lagen te mogen leggen, maar ze hebben het afgekeurd”, grapt het organiserende comité.

Om het verkeer in goede banen te leiden worden dit jaar de grote middelen ingezet. De gemeente Denderleeuw zorgt voor voldoende politieagenten die de hele dag door de toegangswegen zullen bewaken. Daarnaast is er ook een heus crisiscentrum ingericht. Een evenement van deze grootte, met zoveel bezoekers, behoeft dan ook een speciale aanpak. Deze markt is immers het grootste evenement op grondgebied Denderleeuw dat door het succes onder de noemer ‘Mega-Manifestatie’ valt . Dit is rommelmarkt in de overtreffende trap.

“Het succes van onze garageverkoop is zonder meer te danken aan de inwoners van Welle zelf. Zij doen mee, niet voor het geld, maar om van hun spullen af te raken. Hierdoor zijn er echte koopjes te doen. Mond-tot-mondreclame heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat Welle op de kaart is gezet. Van alle ons omringende landen krijgen we ieder jaar bezoekers en veel van die bezoekers komen ook jaarlijks weer. De hotels in de omgeving zijn zo goed als volgeboekt en een aantal onder hen biedt een heus garageverkooparrangement aan, met een extra vroeg ontbijt.

Dit jaar lijkt het wel alsof de crisis er zal voor zorgen dat er een extra toevloed van zowel verkopers als bezoekers zal zijn.

Voor de bezoekers hebben we dit jaar een extra parking voorzien waar we nog eens 1.300 auto’s op kwijt kunnen. De NMBS heeft vorig jaar voor de eerste keer treinen ingelegd. Het was toen zo’n succes dat dit nu wordt uitgebreid: er komen extra treinen en extra wagons die in Welle stoppen, recht in het midden van de markt.

De bezoekers worden vermaakt met randanimatie op verschillende locaties. Op het dorpsplein zijn er de hele dag door optredens van diverse artiesten.

Kortom, één groot feest.”

De Grootste Garageverkoop en Rommelmarkt van Vlaanderen vindt plaats op zondag 24 juni van 8 u tot 18 u.

De toegang is gratis.

Alle info op www.garage-verkopen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here