Met spelers die niet voor de ploeg spelen, heeft elke coach het moeilijk.

Ann Delbeke

Jong VLD kijkt met verbazing naar de toenemende profileringdrang van sommige liberale mandatarissen. Met Guy Vanhengel vandaag in Knack, en Bart Tommelein afgelopen week, die duidelijk de nieuwe lijn van vrijheid en verantwoordelijkheid niet volgt of op zijn minst niet begrepen heeft, is dit al de 2e liberale mandataris in een week die het eigenbelang voor het ploegbelang stelt.

Guy Vanhengel maakt in het interview in Knack de vergelijking met een voetbaltrainer die wordt afgerekend op de resultaten. Wij geven hem graag nog enkele voetbalwijsheden mee. Topvoetballers weten zich meestal te schikken naar het spelsysteem van de coach. Door hard te werken weten ze toch te excelleren en doen ze hun teammaats beter spelen. De echte leiders geven hun kritiek in de kleedkamer, niet in de media. Enkel pseudo-vedetten houden nukkig vast aan verouderde concepten en stellen de persoonlijke glorie boven het teambelang.

Jong VLD herkent zeker elementen van kritiek, maar pleit ervoor om het hervormingsdebat intern te voeren, door het activeren van de basis van de partij. Het debat voeren via de krantenkoppen helpt niemand vooruit. Meer zelfs, het is een slag in het gezicht van de basis van de partij, die momenteel lokaal het verschil probeert te maken.

Extra: 5 voetbalwijsheden voor Vanhengel:
1. Met spelers die niet voor de ploeg spelen, heeft elke coach het moeilijk

2. Topvoetballers weten zich te schikken naar het spelsysteem van de coach

3. Echte leiders geven kritiek in de kleedkamer, niet in de media

4. Enkel pseudo-vedetten houden nukkig vast aan “de tijd van toen” en staan niet open voor verandering

5. Ik spreek vanaf nu alleen met mijn voeten (Mbokani)

Bron: Jong VLD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here