Het Internet: miljoenen handelingen per minuut

In 1 minuut worden er o.a. op Facebook 6 miljoen pagina’s bekeken, 2 miljoen+ zoekopdrachten uitgevoerd door Google en 320+ nieuwe accounts aangemaakt op Twitter. Maar heeft dit dan geen invloed op de netwerkcapacatiteit? Ongetwijfeld!

Technologie ontwikkelt zich snel
Tegenwoordig hebben we de beschikking over gelikte mobiele devices (smartphones, tablets), sociale apps en het streamen van muziek en/of virale video’s. En met de huidige trends van Het Nieuwe Werken en Bring Your Own Device wordt het zakelijk gebruik van deze ontwikkelingen door organisaties steeds meer omarmd. Deze ontwikkelingen bieden een scala aan kansen en mogelijkheden, maar roepen natuurlijk ook vragen op over o.a. bandbreedte, netwerkcapaciteit en het beheer van mobiele devices.

Netwerk Infrastructuur
Zonder de ondersteuning van een robuust netwerk infrastructuur komen bovenstaande ontwikkelingen allen tot stilstand. Onderstaande afbeelding toont de enorme omvang van de behoefte aan netwerkcapaciteit, meer dan alleen de mobiele-en video-toepassingen. Ook voorspelt het een toekomst waarin netwerk providers alle zeilen bij moeten zetten om gelijke tred te houden.

De huidige hoeveelheid aan gegevens zorgt voor een onverzadigbare honger naar meer bandbreedte, en dit wordt steeds acuter. Het aantal devices in het netwerk is nu ongeveer gelijk aan de wereldbevolking, maar in 2015 zal het naar verwachting verdubbelen.

Op dit moment worden er in een enkele minuut bijna 640 terabytes aan gegevens verplaatst over de wereldwijde IP-netwerken. Het gebruik van Smartphones en sociale netwerken omvatten een groot deel van deze datastroom.

Maar wat gebeurt er nu werkelijk in een minuut?

204 miljoen e-mails worden verstuurd
20 miljoen foto’s worden bekeken op Flickr
6 miljoen bezichtigingen op Facebook
2 miljoen+ zoekopdrachten op Google
1,3 miljoen video’s worden bekeken op YouTube
277.000 mensen loggen in op Facebook
100.000 Tweets worden verzonden
47.000 applicaties worden gedownload
3.000 foto’s worden geupload naar Flickr
1.300 mensen beginnen met een mobiel apparaat
320+ Twitter accounts worden aangemaakt
135 botnet infecties
100+ LinkedIn accounts worden aangemaakt
30 uur video wordt geĆ¼pload naar YouTube
20 mensen zijn het slachtoffer van identiteitsdiefstal
6 nieuwe Wikipedia-artikelen worden gepubliceerd

Bron: Big Data Diary

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here