Vier op tien kinderen krijgen pest-mails en sms-jes

Sinds de start van de speciale website over digitaal pesten (www.pestenislaf.nl) worden medewerkers van De Kinderconsument, die opkomt voor kinderen in de mediamaatschappij, bedreigd. In het forum en per e-mail worden er dagelijks dreigementen gepost die direct gericht zijn aan het adres van de redactie. Naast de dreigementen wordt het forum gelukkig ook gebruikt door de jonge slachtoffers van pesterijen en treiterijen. Tieners vertellen hoe zij op de huid werden/worden gezeten, en hoe de nieuwe media hierin een rol spelen: mobieltjes en internet worden door pesters ingezet om de slachtoffers nog eens extra te stalken.

Uit onderzoek blijkt dat 4:10 van de leerlingen zegt dat cyberpesten in de klas voorkomt. Juist het gepest worden in een veilige omgeving is voor slachtoffers een extra last: zij krijgen immers thuis op de computer of op hun mobieltje de pest-mails en sms-jes.

Op de website wordt door de redactie advies gegeven om eventueel aangifte te doen van stalken via sms of chat, dit kan aan de hand van artikel 285b sr (stalking en belaging). Inmiddels heeft De Kinderconsument contact opgenomen met de plaatselijke politie en providers om te bekijken welk onderzoek gedaan kan worden om de afzenders van de dreigementenmails te achterhalen.

Website: www.pestenislaf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here