Leerlingen Technisch Instituut Sint-Maarten te Aalst namen deel aan Olyfran

Naar jaarlijkse gewoonte namen de leerlingen uit het Technisch Instituut Sint-Maarten te Aalst deel aan de Vlaamse Olympiade van het Frans, Olyfran. Al voor de 25ste keer werden leerlingen uit heel Vlaanderen onderworpen aan 75 Franse meerkeuzevragen. Deze vragen testten niet zozeer de schoolse kennis van het Frans, maar wel het praktische taalgebruik: hoe reageer op een bepaalde zin, hoe antwoord je op een bepaalde vraag, welke twee woorden bevatten dezelfde klank, enz. Een hele uitdaging middelbare scholieren!

Van de 13 deelnemende leerlingen van TIS werden er 4 uitgenodigd op de prijsuitreiking van vorige donderdag, 10 mei. In de categorie Franstaligen eindigde Julien Ballez (6 SET) op de tweede plaats in de categorie Handel, één plaatsje beter dan vorig jaar. Bij de Nederlandstaligen in dezelfde categorie eindigde Aline Nicodème (6 SET) op de vijfde plaats, Annelies De Brandt (6 Handel) op de vierde plaats en Mieke Walgraef (6 SET) op de tweede plaats. Mieke kreeg een taalstage aangeboden ter waarde van 1290 euro.

Yolande De Groot, begeleidend leerkracht: “Maar wat het belangrijkste is: onze leerlingen mogen trots zijn op zichzelf omdat ze deze uitdaging zijn aangegaan! Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend om een deel van je vrije woensdagnamiddag op te offeren aan een taalwedstrijd Frans. Daarom aan alle deelnemers: proficiat!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here