JUSTITIE FAALT, ANTWERPEN BAALT

Met ontzetting neemt N-VA gemeenteraadslid Bart De Wever kennis van de vrijspraak van 11 leden van een bende straatdealers door een procedurefout. Tegelijk vernemen we ook dat enkele illegale dealers met uitstel worden beloond in plaats van ze onmiddellijk uit te wijzen. “Dit nieuws moet de adem afsnijden van de vele buurtbewoners en politiemensen die zich inspannen om van de Seefhoek een aangename buurt te maken”, aldus Bart De Wever.

Het is niet voldoende om de mond vol te hebben van een moderne en efficiënte justitie in Brussel. Op het terrein moeten alle actoren binnen justitie worden aangepord om hun werk te doen. Als iedereen zich binnen justitie verantwoordelijk opstelt, komen we misschien eindelijk uit bij een kwalitatieve rechtspraak.

Minister van Justitie, Annemie Turtelboom, kondigt veel aan, maar in de feiten blijft justitie voor maatschappelijk pijnlijke dossiers zorgen. Ondanks de vele aankondigingen blijven reële oplossingen uit. Noodzakelijke wetgevende initiatieven zoals de aanpak van nietigheden geraken niet tot in de commissie Justitie in de Kamer. De evaluatieprocedure voor magistraten ging hernieuwd worden. Niets van gezien.

Wij houden intussen Open VLD-voorzitter Alexander De Croo aan zijn woord : zijn partij en de “hardwerkendste minister” van Justitie Turtelboom mogen afgerekend worden op een justitie die alle misdaad passend kan bestraffen. Voor de bewoners van de Seefhoek zal ze alvast hard moeten werken om eindelijk hervormingen op gang te brengen in plaats van hard te werken aan ronkende aankondigingen.

Kamerlid Sophie De Wit zal namens de N-VA de minister interpelleren over deze ergerlijke vrijspraak.

Bart De Wever

Gemeenteraadslid Antwerpen (N-VA)

1 REACTIE

  1. Ik heb het al dikwijls gezegd zonder ooit een reactie te krijgen. Procedurefouten bestaan maar het zou niet mogelijk mogen zijn dat procedurefouten leiden tot vrijspraak of tot enig voordeel voor de beklaagden. Het leidt tot een frustrerende situatie dat sommige (vele) advocaten als enige middel om hun misdadige klanten vrij te krijgen bewust procedurefouten uitlokken. Daarom zou ik voorstellen dat een procedurefout zou leiden tot het opnieuw voeren van het proces en waarbij alle extra gemaakte kosten 100% ten laste vallen van diegene die de procedurefout begaat. Absoluut  geen enkele beschuldigde mag in de toekomst nog voordeel halen uit procedurefouten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here