Loop mee met Artsen Zonder Grenzen langs het parcours van Vlaamse wielerklassiekers

Op 29 en 30 september organiseren de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen in samenwerking met SportUp ‘De Ronde: 240 km run’. Het traject loopt deels langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners en andere wielerklassiekers. Zo passeren onder meer Tiegemberg, de Oude Kwaremont, de Rekelberg, de Berendries en de Muur van Geraardsbergen de revue: een uitdagend parcours!

De 240 km moeten niet in één ruk afgelegd worden. Om de 10 km worden knooppunten ingericht, waar deelnemers kunnen starten of stoppen. Bovendien is De Ronde geen wedstrijd. Alle details over inschrijvingen en het parcours vind je op www.240kmrun.be.

De Sporters organiseren al 20 jaar sportevenementen ten voordele van Artsen Zonder Grenzen en zamelden in die tijd meer dan 1 miljoen euro in. Voor hun twintigste verjaardag willen ze een speciale inspanning leveren. De deelnemers aan De Ronde laten zich sponsoren en de opbrengst van het evenement gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen.

Het is dankzij dit soort evenementen dat Artsen Zonder Grenzen privégeld krijgt dat hen toelaat in meer dan zestig landen mensen in nood te helpen, ook in conflictgebieden. We zijn de Sporters daar heel dankbaar voor”, zegt Meinie Nicolai, voorzitster van Artsen Zonder Grenzen.

Schrijf je in voor 10, 20, 30 of 40 km (of 240!) op www.240kmrun.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here