Melanie Vrijens is Genkse meikoningin

In Genk werd op 1 mei de 63e meikoningin verkozen. Melanie Vrijens, 20 jaar en afkomstig uit Boxbergheide, mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje van de praalwagen tijdens de O-parade in de straten van Genk-centrum.

In tegenstelling tot vorige jaren werd er in 2012 geen show meer georganiseerd om de meikoningin te verkiezen. Een professionele jury, onder leiding van Véronique De Kock, koos een goede ambassadrice voor 1 mei. De organisatie gaf alle zeven ingeschrevenen een plaatsje in de O-parade. Twee hofdames en vier prinsessen, allemaal meisjes uit Genk, vergezelden de meikoningin.

Verplichte nummers

Melanie Vrijens studeert Marketing aan de PHL en zit in haar laatste jaar. Momenteel loopt ze stage bij KRC Genk. “Het is bijzonder gemakkelijk om dit met mijn stage te combineren. De organisatie houdt echt rekening met andere verplichtingen”, zegt Vrijens opgelucht.
Verplichte nummers zijn er ook bij. Zo nam ze deel aan de lipdub in C-mine op 28 april. In de komende weken bezoekt Vrijens ook nog Genk danst en een viswedstrijd.

Ontwerpen
Gastdesigner Nicky Vankets ontwierp de praalwagen en de kleding. De meisjes droegen tijdens de O-parade zijn creaties. Melanie mag naast de titel en het kroontje ook het kleed houden dat ze droeg tijdens de optocht. “Samen met de andere meisjes zijn we de kleding gaan passen bij Nicky Vankets in Beverlo. Hij is een heel aangename persoon”, zegt Vrijens.

© 2012 – StampMedia – Tekst: Antonino Musso, foto’s: Pauline Poelmans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here