Kliniek Sint-Jan sensibiliseert zijn bezoekers om de handen te ontsmetten

Brussel – Tijdens de week van 07 mei tot 13 mei 2012 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie haar 5de internationale campagne ter promotie van de handhygiëne in zorginstellingen. Naar aanleiding van deze campagne organiseren alle ziekenhuisinstellingen wereldwijd initiatieven om de handhygiëne aan te bevelen en zo ziekenhuisinfecties terug te dringen. Dit jaar wenst de Kliniek Sint-Jan alle bezoekers te betrekken bij dit initiatief. Daarom zal de Kliniek Sint-Jan haar bezoekers tijdens de week van 07 mei tot 13 mei actief sensibiliseren om een eenvoudige en doeltreffende handeling uit te voeren in de strijd tegen de ziekenhuisinfecties: de handen ontsmetten.

• In de centrale inkomhal zal elke bezoeker uitgenodigd worden:
o zijn handen te ontsmetten met een hydro-alcoholische oplossing
o het handvest van deelname aan de handhygiënecampagne 2012 te ondertekenen
• Aan de ingang van de zorgeenheden zal een tafel staan met flacons met een hydro-alcoholische oplossing en informatieve brochures. Tweetalige posters zullen de bezoekers uitnodigen hun handen te ontsmetten vooraleer de patiënten te bezoeken.

Gedurende de volledige campagneweek, zullen ook alle verpleegkundigen gemobiliseerd worden om hun handen te ontsmetten vooraleer een patiënt te verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here