Rocco Granata krijgt live op tv goed nieuws!

Naast Enzo Scifo en Elio Di Rupo is Rocco Granata één van die vele succesvolle Italianen die alom bekend is. Hij heeft in Italië al een standbeeld en wordt er nog steeds op handen gedragen, maar de erkenning voor zijn carrière werd in België nooit echt tastbaar… Tot nu!

De zanger die in zijn leven in alle prestigieuze concertzalen stond zoals Carnegie Hall in New York en samenwerkte met artiesten als Connie Francis, Dean Martin, Dalida, Caterina Valente, Four Aces, Marino Marini, Perez Prado kreeg vandaag in het TVL Café van TV Limburg in zijn geliefde stad Genk goed nieuws van burgemeester Wim Dries. Rocco Granata wordt ereburger van de stad en krijgt zelfs zijn eigen standbeeld!

Dit exclusieve nieuws werd bekendgemaakt in de live uitzending van studioTVL, het best bekeken namiddagprogramma van de Vlaamse televisie op TV Limburg.

Rocco Granata werd geboren in Calabrië, zuid Italië, in Figline Vegliaturo, maar reeds op 10-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn moeder en zusje naar het Limburgse Genk. Zijn vader was een jaar eerder aangekomen en werkte in de Limburgse mijnen. Eenmaal in België begon hij met een stel jongens zijn eerste bandje “The International Quintet”. Rocco speelde accordeon en was tevens de zanger van de band.

Toen hij 20 jaar oud was schreef hij MARINA. Hij wilde heel graag een plaatje opnemen en samen met zijn Quintet trok hij de studio in om MANUELA op te nemen.

Omdat een singletje twee zijden heeft, moest hij noodgedwongen nog een tweede liedje opnemen. Hij koos voor MARINA, waarvan de tekst de dag van de opname zelf nog niet helemaal klaar was.
Maar helaas, geen enkele platenmaatschappij was geïnteresseerd in the release. Dus bleef er voor hem maar één oplossing, en dat was zelf het plaatje uitbrengen. Er werden 300 stuks besteld. De 300 eerste exemplaren van “MARINA”. En er gebeurde een klein wonder. Rocco en zijn vrienden stopten de plaat in de jukeboxen van hun omgeving, en binnen enkele weken ontstond er een onnoemelijke vraag naar “MARINA” uit zowel binnenland als buitenland.

Een paar maanden later stond MARINA in de hoogste regionen van alle nationale en internationale hitparades, en één ding was meteen duidelijk: MARINA werd een wereldhit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here