Cijfers Liegen Niet

Tien maanden geleden, op 1 juli 2011, werd het rookverbod ingevoerd in Belgische cafés. Volgens de spectaculairste krantenkoppen zou 1 op 4 cafés dit verbod vandaag niet naleven. Er wordt met andere woorden nog flink wat gerookt. Francesca komt met nieuwe cijfers: hoeveel cafés leven het rookverbod wel na? Wat is de invloed van het verbod op de omzet van de cafés? En hoe zwaar is de job van de controleurs? Een ploeg van Cijfers Liegen Niet mocht ‘s nachts mee op controle met een inspecteur van Volksgezondheid.

In de eerste aflevering van Cijfers Liegen Niet bewezen Gert en Annicq al de kracht van Facebook: na 27 jaar vonden de ex-tortelduifjes elkaar terug via die website en pompten hun kalverliefde op die manier nieuw leven in. Maar lang niet alle opsporingen via sociale netwerksites lopen goed af. Britse adoptieprofessionals waarschuwen al langer voor het gevaar dat Facebook heet. Jonge geadopteerden worden almaar vaker benaderd via sociale netwerksites door hun biologische ouders en dat is niet altijd met wederzijdse toestemming. Maar stel je eens voor dat het wél goed uitpakt. Yannick (21) is het levende bewijs dat het kan. Hij zit samen met zijn twee mama’s in de studio. Een verhaal van verliezen en vinden.

In de Verenigde Staten is op 4 jaar tijd het aantal dodelijke verkeersongevallen met 6 procent gestegen. Maar niet zomaar verkeersongevallen: ze werden stuk voor stuk veroorzaakt door bestuurders die afgeleid werden door hun gsm. Steeds meer mensen sms’en achter het stuur. Sterker nog: iedereen doet het, maar niemand geeft het toe. Daarom start Responsible Young Drivers met een campagne over afleiding in de auto.

Cijfers Liegen Niet – woensdag 2 mei 2012 om 22u30 op VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here