Hondenschool PoHo verhuist naar Hofstade

Na 8 maanden weekendwerk kan vanaf woensdag 2 mei iedere hondenliefhebber terecht in de gloednieuwe accommodatie van hondenschool PoHo (Positieve Hondenopleiding) te Hofstade, Steenbergstraat 12 (naast Voetbalterrein Wilskracht Hofstade).

Korte geschiedenis : In 1996 starten twee vrienden een hondenclub op de terreinen van de taverne “Hof de Pikkeling”.
Deze club werd “hondenschool De Waakhond” gedoopt en ging een rooskleurige toekomst tegemoet.
De eerste werktoestellen werden, volgens de regels van de kunst, zelf in mekaar getimmerd!
Onder leiding van 5 bestuursleden werd in 1998 besloten een terrein te huren in Lede aan de visvijvers van puit.
De uitbreiding was broodnodig daar het ledenbestand toen gegroeid was tot 30 aspiranten.

Tijd voor vernieuwing en in 2001 slaat de waakhond het over een andere boeg en start met een nieuwe trainingsmethode met als stokpaardjes “de clicker” en “hondvriendelijk trainen”.

Sinds maart 2010 kreeg onze hondenschool de naam PoHo (afkorting van Positieve Hondenopleiding) en groeide het ledenaantal gestaag.
De school is uitgegroeid tot een flexibele hondenschool waar iedereen én elke hond terecht kan.
We organiseren tal van activiteiten zoals gehoorzaamheidswedstrijden, promotiedagen, wandelingen, eetfestijnen, enz..
De club kan heden rekenen op 4 vaste bestuursleden (Karl, Diego, Chris en Joke) en 6 instructeurs en een tal van andere vaste medewerkers.
Deze ploeg is een hechte vriendenbende die samen het ‘project Steenberg’ gerealiseerd hebben mede dankzij de financiële inbreng en/of logistieke steun van iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt.

Een gehoorzame hond bewijst zijn nut in onze maatschappij.

Vanaf woensdag 2 mei kan iedere hondenliefhebber er zijn hond gehoorzaam maken, door middel van een positieve trainingsmethode.
De leden krijgen er actieve lessen door deskundig opgeleide instructeurs en wij zorgen er voor dat ze een prima band krijgen met hun hond.
Onze hondenschool was vroeger gevestigd in de Paddestraat te Lede, maar een verouderde accommodatie was één van de redenen om een stuk recreatiegebied aan te kopen en te starten vanaf nul qua accommodatie.

Alle huidige, maar ook toekomstige hondeneigenaars, zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op welke manier er wordt getraind (clickertraining).
Dit kan op elke woensdag en vrijdag vanaf 19.30 uur.

In de splinternieuwe kantine kan steeds worden nagepraat met een drankje.
Alle rassen van pups kunnen vanaf de leeftijd van 8 weken reeds aanvangen met de trainingen (socialisatie is hier enorm belangrijk).

Voor verdere nuttige informatie kan u steeds terecht bij Joke De Swaef 0477/523983, of op onze website www.hondenschoolpoho.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here