Echtpaar uit Schelle is laatste bezoeker Diamantmuseum op huidige locatie Astridplein te Antwerpen

Echtpaar uit Schelle is laatste bezoeker Diamantmuseum op huidige locatie Astridplein te Antwerpen – Gedeputeerde Peter Bellens verwelkomt symbolisch laatste bezoeker

Nu het doek over het Diamantmuseum Provincie Antwerpen aan het Astridplein is gevallen, verwelkomt Peter Bellens, gedeputeerde voor Cultuur, samen met directeur-conservator Liene Geeraerts de symbolisch laatste bezoeker: het echtpaar Lamb-Morjaeu uit Schelle bij Antwerpen. Het gaat om de symbolisch laatste bezoeker, want het museum zet zijn activiteiten ‘buiten de muren’ verder. Wie vanaf nu de collectie wil bewonderen, kan terecht in het Diamantpaviljoen aan het MAS waar ondermeer een topstuk als het diamanten ECC-tennisracket staat, of via wandelzoektochten die je in de diamantwijk trekken. De provincie wil alleszins binnen enkele jaren terug uitpakken met een vaste stek voor het Diamantmuseum.

Op de “Laatste Kans” –bezoekdag van het Diamantmuseum hield Peter Bellens, gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Antwerpen, een emotionele slotrede in aanwezigheid van vele genodigden alsook van de symbolisch laatste bezoeker aan het museum. Het echtpaar Lamb-Morjaeu uit Schelle bij Antwerpen die het museum voor de eerste keer bezoekt samen met vrienden uit Canada, viel letterlijk in de bloemetjes en mag zich de symbolisch laatste bezoeker noemen. Het museum rondt hiermee een uiterst succesvol slotweekend af met meer dan 2300 bezoekers. Tussen januari en april 2012 bezochten bijna 25.000 bezoekers het Diamantmuseum: een record!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here