VLD blij met beloning voor hardwerkende Vlaming

Uit een persbericht van de VLD kunnen we besluiten dat de Vlaamse regering vandaag groen licht geeft voor de belastingverlaging van 200 euro voor alle werkende Vlamingen. De regering keurde het ontwerpdecreet van Minister Van Mechelen goed. Als het decreet de goedkeuring krijgt van het Vlaams Parlement, zullen in 2007 zowat 1 miljoen Vlamingen met de laagste inkomens al van een vermindering kunnen genieten. Vanaf 2009 komen alle werkende Vlamingen aan de beurt. Zij kunnen dan rekenen op een belastingvermindering van 200 euro.

"Met de goedkeuring wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van een belangrijke VLD-eis," aldus VLD-Voorzitter Somers. Tijdens de regeeronderhandelingen heeft de VLD aangedrongen op een belastingvermindering voor werkenden. "Wie werkt, verdient een beloning. Bovendien willen we daarmee de zogenaamde werkloosheidsval tegengaan. Vandaag verkiezen nog teveel mensen een werkloosheidsuitkering boven een job. Met deze beloning willen we werken aantrekkelijker maken," aldus Somers.

De VLD rekent erop dat het decreet snel kan worden goedgekeurd door het Vlaams Parlement. "Het zou goed zijn mocht het parlement snel een duidelijk signaal geven dat de beloofde belastingverlaging er komt. De hardwerkende Vlaming heeft recht op de beloofde belastingverlaging," zo besluit Somers.

Sommige zelfstandige ondernemers vragen zich natuurlijk af die belastingverlaging ook voor hun van toepassing zal zijn ? Wanneer gaan deze verdrukte ondernemers eens echte steun krijgen tegen de steeds oprukkende grote winkelketens ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here