5200€ noodhulp aan Mali

De provincie Antwerpen besliste vandaag om 5200 € noodhulp vrij te maken voor Mali. De bijdrage van het provinciebestuur gaat integraal naar vzw Collectief Kanaga die zich inzet voor ontwikkelingsprojecten in Mali.

Door droogte, mislukte oogsten en stijgende voedselprijzen staat de Sahel in Afrika op de rand van een humanitaire crisis. In Mali is de situatie nog bijkomend verslechterd door de recente Touraegrebellie in het noorden van het land

Bij een nakende hongersnood schieten de prijzen op de wereldmarkt de hoogte in. Vaak wordt de schaarste nog eens in de hand gewerkt door rijke opkopers die veel rijst en gierst inkopen om later tegen woekerprijzen te verkopen. Dit opkopen is nu al volop bezig overal in Mali.

Vzw Collectief Kanaga wil hier tegenin gaan door een gierstbank op te richten in het dorp Tireli, waar de organisatie al jaren actief is. Door het opslaan van gierst in een graansilo en deze systematisch tegen de gebruikelijke prijzen te verkopen aan de dorpsbewoners kunnen ze in het dorp Tireli de periode tot de volgende oogst (november) overbruggen.

De provincie Antwerpen steunt al verschillende jaren de vzw Collectief Kanaga. Deze Mechelse organisatie ijvert op kleine schaal in Mali en in België voor recht op voedsel, water, basisgezondheidszorg en onderwijs. De 5200€ noodhulp die de provincie Antwerpen heeft vrijgemaakt zorgt dat 120 gezinnen uit het dorp Tireli niet getroffen zullen worden door de hongersnood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here