Favoriete bomen in de bloemetjes – Provinciaal groendomein Hof van Leysen

Kom op zondag 27 mei 2012 jouw favoriete boom in de bloemetjes zetten. Klein en groot, jong en oud zijn op de vierde zondag van mei weer van harte welkom in het provinciaal groendomein Hof van Leysen om er een onvergetelijke Dag van het Park van te maken.

Van 13 tot 17.30 uur vergasten de domeinwachters de bezoekers op kruidenproevertjes en natuurinfo. Buurtwerkgroep de Lei pakt uit met een infostand en een wandeling langsheen de interessantste plekjes in de wijk. Een andere buurtbewoonster, tevens natuurgids, helpt je om jouw favoriete boom letterlijk in de bloemetjes te zetten. Er is een bomenkalender te ontdekken, alsook een boekenruil of lezen in de kruidentuin. Je kunt ravotten in de speeltuin, op eigen houtje het speelse natuurpad ‘Oerwoud in de stad’ volgen of heerlijk verpozen op een terras met een drankje en een hapje.

Om 13, 14 en 15 uur kun je ook genieten van ‘Heet op de planeet’, een dertig minuten durend muziekoptreden door Amazone Mens Milieu Muziek (AMMM) uit Kessel. Hilde Frateur en Peter Van Eyck brengen met ‘Heet op de planeet’ niet alleen het beste van zichzelf. Het programma is geëngageerd, brandend actueel en tevens de titel van hun derde CD.

Ojos Azul vzw uit Kontich tenslotte demonstreert en initieert van 16 tot 19 uur het dansen van hartstochtelijke tango voor iedereen die daar zin in heeft.

Gratis toegang!

Meer info:
www.hofvanleysen.be en www.dagvanhetpark.be

Provinciaal Groendomein Hof van Leysen ligt middenin een oude stadswijk aan de zuidelijke rand van Antwerpen, geprangd tussen de Ring en enkele grote invalswegen. Met zijn 2 hectares is dit parkje eerder een uit de kluiten gewassen buurttuin die ruimte biedt voor natuur en rust, voor sport en spel, voor jong en oud, voor een gezellige babbel of een moment van bezinning. Buurtbewoners tref je vaak aan in de ervaringstuin, een integraal toegankelijke en bespeelbare speeltuin voor kinderen tot vijftien jaar. Spelende kinderen en volwassenen genieten samen van de groene oase, die het Hof van Leysen is. Je kunt er niet alleen de natuur opsnuiven, maar ook de warme couleur locale.

Als je meer informatie wenst over het Hof van Leysen of een plattegrond, kun je deze downloaden via de website www.hofvanleysen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here