Ouders moeten kinderen behoeden voor sommige games

Naar aanleiding van de berichten die vandaag in de kranten circuleerden over Minister Onkelinx die op zoek gaat naar een manier om het spel 'Bully' uit de handel te weren, gaan verschillende gamers hier tegenin door middel van een petitie. Ze trachten zoveel mogelijk de game community te engageren om de petitie te tekenen. Bij deze willen ze ook de andere kant van de zaak belichten. Die andere kant wordt vertegenwoordigd door ons, gamers.

De gamers zeggen dat ze wel weten dat er wat bezorgdheid is, maar om een game te verbieden enkel en alleen omdat sommigen de realiteit van de game niet kunnen onderscheiden is extreem. Nee, wat je doet is ervoor zorgen dat mensen die niet met het spel kunnen omgaan, er geen toegang tot hebben. We zien de overheid alcohol nog niet afschaffen omdat sommigen dronken rijden bijvoorbeeld.

Leg creativiteit niet aan banden! Uiteindelijk zijn het niet de game developers die moeten boeten voor hun product, maar de ouders die hun kind moeten behoeden voor deze games. Er staat een leeftijdsgrens op vermeld, en zolang die gerespecteerd wordt mogen er geen problemen zijn. Tot nog toe zijn er geen bewijzen die games als inspiratiebron aanduiden voor geweld.

Als men die filosofie wilt volgen, moet men ook films uit de bioscopen weren. Ouders die denken dat hun kind het verschil niet kent tussen game en werkelijkheid moeten maar zorgen dat hun kind dat spel niet speelt. Wij kunnen zelf inkomen op leeftijdsbeperking als dat dan echt moet, maar straf niet de meerderheid van de gamers omdat sommige ouders hun verantwoordelijkheid niet opnemen. Censuur is een wapen van extreme groeperingen en niet van een democratie zegt Nicky Castermans – Eindverantwoordelijke en hoofdredacteur Gamesplanet Member of Board – DYME vzw

Petitie, voor of tegen: www.gamers4games.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here