Alle mannen moeten gecastreerd worden

De belangenverdediging van Gescheiden Mannen met Minderjarige Kinderen prov. Antwerpen vzw zijn niet te spreken over panel uit het discussieprogramma "Frontlijn" dat afgelopen zaterdag 3 december op Canvas werd uitgezonden. Onderwerp was kindermishandeling, maar veel discussie was er eigenlijk niet, want alle vier panelleden waren het over alles eens: dat alleen vaders zich schuldig maken aan kindermishandeling, dat twijfel volstaat om op te treden, dat er eigenlijk maar één straf is: levenslang.

De woordvoerder van de belangenverdediging zegt: "Met alsmaar stijgende verbazing hebben we geluisterd hoe de vier mekaar probeerden te overtroeven in het beschimpen van (gescheiden) vaders. Eigenlijk hadden we niet anders verwacht, want het panel was eenzijdig samengesteld: de Kinderrechtencommissaris die via het dossier "beurtelingse huisvesting" bewijst gekant te zijn tegen gelijke rechten voor gescheiden vaders, een gynocologe die vooral bekend is als feministe (ze was bv. Vrouw van het Jaar van Knack in 2004), onze Vlaamse kinderpsychiaterspecialist die het steeds heeft over daders (i.p.v. beschuldigden) maar die zelf zijn verantwoordelijkheid ontliep in het meest geruchtmakende (valse) incestdossier van de laatste jaren, toen hij verklaarde: "het is niet uit te sluiten dat dit kind door de vader misbruikt werd".

Er was vooral Mr.Piet Van Eeckhaut, die het omgangsrecht van gescheiden vaders in vraag stelde. Meester Piet zei bijna letterlijk: "dat heilige omgangsrecht hé: moeder moet haar kind naar de vader brengen, maar die heeft een nieuwe vriendin die dat kind haat. Opgelet: die vriendin kan het kind wel eens van de trap gooien hé." Dat één van 's lands meest bekende pleiters zelfs het weinige contact dat gescheiden vaders nog met hun kinderen hebben, wil afpakken is niet alleen wraakroepend, het is eigenlijk schandalig: Een advocaat moet de wet respecteren, en zeker als het een advocaat-politicus is. Dat er niemand van het panel reageerde hadden we verwacht; dat de Kinderrechtencommissaris zelfs instemmend knikte heeft ons gechockeerd.

Dit incident toont de trieste werkelijkheid van de huidige wetgeving aan: gescheiden vaders zijn vogelvrij en niet de rechter maar de moeder beslist over het omgangsrecht van de vader.

Dat kinderpsychiater Peter Adriaenssens een oproep tot de magistratuur deed om "daders" niet te verdedigen ligt volledig in de lijn van zijn houding tegenover beschuldigden: dat woord kent hij niet, het zijn immers allen daders, en als de rechter hen toch vrijspreekt is dat volgens Adriaenssens wegens gebrek aan bewijzen en niet omdat ze onschuldig zijn.

Deze Frontlijn was geen debat: het was een opbod om mannen en/of vaders te veroordelen en te beschimpen. Niemand zei het, maar je kon zo hun gedachten lezen: eigenlijk is er maar één remedie tegen al dat geweld: alle mannen moeten gecastreerd worden eens ze voor voldoende nageslacht hebben gezorgd. Zelfs excuses (maar we maken ons geen illusies) kunnen het onrecht dat ons werd aangedaan niet meer vergoeden." Aldus de woordvoerder van de belangenverdediging van Gescheiden Mannen met Minderjarige Kinderen.

Bron: www.bgmk.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here